Üdvözlet

Üdvözöllek honlapomon, mely Görögországgal, ezen belül pedig főleg Évia szigetével foglalkozik.
Kívánom, hogy kellemes perceket töltsél az oldalon lévő információk közötti barangolással!

Rólam:


Nevem röviden Ágnes (Go.-ban: Ágni), 1987 óta élek Görögországban. Az itt leélt éveim alatt már sokmindennel foglalkoztam, több nagy cégnél dolgoztam, saját turistairodát vezettem, honlapokat szerkesztettem, könyveket írtam.


Jelen honlapom célja, hogy segítségével magyar érdeklődőket kalauzoljak Évia sziget (Euboia-Eubeia-Evvoia) csodálatos világában.


A honlapról

Honlapom első formája 2000-ben, egyszerű hobby-ként jött létre és eredetileg Évia szépségeinek a bemutatására volt hivatott. 2004 őszén családommal kiköltöztünk a nyüzsgő fővárosból erre a természeti szépségekben bővelkedő vidékre. Ekkor úgy döntöttem, megpróbálok honlapomon keresztül magyar turizmust vonzani Evia sziget északi részébe, ahol élek. Ekkor szerkesztettem meg a szállásokkal foglalkozó részt és fektettem rengeteg munkát Észak Évia szállásainak feltérképezésébe.


Ezért a cikkek és képek, vadregényes szigetünk inkább e szűkebb régiójában, észak Évia hegyes-dombos tájain kalauzolja végig a kedves látogatót. Leírásaimmal e vidék varázslatos sokszínűségét próbálom az érdeklődővel megismertetni, és a látogatót visszatérésre csábítani. Honlapom általánosabb görög témákról szóló cikkei, régebbi oldalamon, a "A görög kaland"-on szerepeltek. Ez volt az első Görögországi magyar nyelvű blog, melynek "kapui" 2013 őszén végleg bezárultak.

Miben tudok segíteni?  • a szállás kiválasztásában úgy egyének mint csoportok esetén, de már csak a honlapomon lévő szállások esetében
  • konkrét szállásfoglalásban
  • fakultatív kirándulások szervezésében és lebonyolításában Evián, helyi turistairodák segítségével, feltéve ha az ehhez szükséges létszám összejön és csak saját vendégeim számára
  • helyi segítség, tanácsadás mindig és mindenkinek, aki a honlapomon keresztül foglal


Látogatás magyar vendégekkel a Galataki kolostorban
Miben nem tudok segíteni és mit ne tegyél


  • hacsak nem vagy/voltál vendégem, ne kérj tőlem információkat miközben máshol foglaltál
  • hacsak nem vagy/voltál vendégem, ne kérj meg arra, foglaljak neked máshol/máson keresztül
  • ha másnál/máson keresztül foglaltál, kérlek az illető szállásadótól/közvetítőtől/oldaltól stb. igényelj bárminemű helyi vagy a foglalásoddal kapcsolatos információt
Köszönöm, hogy tiszteledben tartod a szabadidőmet.

Mit jelenthet Évia szigete ma egy idelátogatónak? 

Erdélyhez hasonlítható zöld tájakat és Görögországra jellemző kék színek váltakozását, kedves embereket, görög hagyományokat, népi kultúrát, történelmet, pihenést és kellemes emlékeket. Aki még nem látta Évia hegyes vidékeit, hegytetőre épült kolostorait, kristálytiszta tengerét, fedezze fel azokat önmaga, és később ismerősei számára.

Mit nyújthatok én többet, mást, mint a nagy foglalási oldalak vagy a turistairodák?


Honlapomon 2017-től kezdődően csak olyan szállások lesznek (a szállások szerkesztése folyamatban van, megj.2017 szept.), melyeknek nincsen saját webhelyük. Gondolhatjátok, hogy nem sok ilyen van.

Tehát nálam olyan szállásokat találtok a sajátomon kívül, amit máshol nem. Ha esetleg igen, akkor azért van nálam is fent, mert különlegesen jó a kapcsolatom a szállásadóval.
Ha rajtam keresztül foglalsz, a foglalás nem személytelenül zajlik egy olyan cég vagy honlap által, melyek nem is ismerik a vidéket. Én aprólékosan ismerem a helyeket, hisz ez nem csak munkám, hanem hobbim is, sőt 10 évig állandó lakhelyem is volt Észak Evia, így tőlem bármit kérdezhetsz, ami az Eviai foglalásoddal kapcsolatos. Ha esetleg valamire nem tudok azonnal választ adni, utána nézek és biztosan vissza térünk a téged érdeklő dolgokra. Ezenkívül mikor ideérkezel, személyes tanácsadást kapsz tőlem és segítséget abban az esetben, ha valamire szükséged lesz. Több mint tíz éve végzem ezt a munkát és már nagyon sokan látogattak ide a honlapom által, éppen azért választva az egyéni foglalás ezen módját, mert úgy érezték, biztonságosabb, ha van valaki itt, akire számítani lehet szükség esetén, és aki helyben útbaigazítja őket. Vannak olyan vendégeim is akik nagyon sokszor visszatértek és visszatérnek, vannak olyanok, akiknek nem tetszett. Az élet már csak ilyen.

Köszönöm mindenkinek utólag is, előre is a bizalmat!

Ágni,
Utolsó frissítés: 2017/09/21


Görög konyha - gasztro-írásaim