Jelenlegi helyzet

Csak egy rövid közleményt szeretnék tenni, mert nem szeretném, ha hiábavaló félelmek miatt emberek lemondanák az utazásukat. 

Milyen a mostani helyzet:

Amint azt tudják valószínűleg, vasárnap népszavazás volt Görögországban. Arra szavaztunk, hogy elfogadjuk-e vagy sem az EU által „felkínált” újabb megszorítócsomagot. Még a népszavazás előtt egy héttel a bankok az európai központi bank tőkekontrollja miatt bezártak és azóta görög számlákról naponta csak 60 eurt lehet kivenni. A belföldi átutalások, valamint kártyával való vásárlások korlátlanok maradtak, illetve a kártya hátraléka alapján történnek mint eddig. Idegen számlákról, tehát turistáknak korlátlanul lehet készpénzt felvenni, nincs min idegeskedni. A nyaralóhelyeken semmit nem érezni a nehéz helyzetből, amiben a görög nép van, illetve azok, akik már ide járnak évek óta, biztosan csodálkoznak a kevesebb nyüzsgés miatt. Ahogy azt már minden turistairoda bizonygatja hetek óta és én is mindenhol, a turistáknak nincs mitől félniük, készpénz számukra korlátlanul átjön a bankokon keresztül, minden van az üzletekben mint eddig és semmiféle megmozdulás, sztrájk, egyéb felfordulás nem fenyeget. Most vasárnap lesz az az Eurogroup amin, ha minden igaz, megegyezésre jut a kormány az EU-val és kinyitnak a bankok. De ha nem is jutnak megegyezésre, semmi olyan nem fog történni hirtelen, ami a turisták itteni tartózkodását befolyásolná.

Kérem támogassák a görög népet azzal, hogy nem mondják le az utazásukat és eljönnek, meglátják, minden olyan szép és jó lesz mint minden évben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!