Utazás Eviára repülővel

Nagyon sokan szeretnének manapság már autó nélkül, repülővel érkezni Görögországba és ezen belül Eviára. Az elmúlt években elég nehézkes volt az idejutás annak, aki nem beszéli a görögöt, a több autóbuszváltás miatt, viszont a görög HÉV beüzemeltetése óta ez jóval egyszerűbben megoldható feladat.
A görög HÉV neve "proasztiakosz" vagy egyszerűen OSE. A repülőtérről minden 20 percben indul egy Athén felé, erről a SKA - Acharnai állomáson kell leszállni, majd ugyanitt fel kell ülni a Chalkida-ba tartó szerelvényre, mely minden órában indul. A repülőtérről a jegy 8 euró, míg a Chalkida-i jegy 6,5 euró, tehát összesen 14,5 euró személyenként. A reptérről a SKA-Acharnai-ig kb 40 perc az út, onnan Chalkidába valamivel több mint egy óra.

Chalkidában a vonatállomás a szárazföldi részen van, tehát nem mennek át a hídon, viszont a buszállomás a szigeten van. Emiatt minden vonatérkezéskor nagyon sok taxi áll a vonatállomás előtt, ezek átviszik pár euróért az utazókat a másik oldalon lévő buszállomásba, ennek a neve KTEL-Chalkida. innen pedig folyamatosan indulnak a buszok minden fele egész Eviára. De akár azt is meg lehet beszélni, hogy a szállásadó innen biztosítson transzfert, habár ez nem mindig éri meg.
A jegyeket úgy a repülőtéren mint a SKA-Acharnai állomáson be lehet szerezni.

Összességében nagyon jól és kényelmesen el lehet jutni a  szigetre a repülőtérről és mindenkit csak bátorítani tudok arra, próbálja ki, viszont érdemes figyelembe venni, hogy bizonyos időt rá kell szánni az észak Eviára való eljutásra. Ezért inkább azoknak érdemes ezen gondolkodnia, akik legalább 10 napot fognak nálunk nyaralni.

Ha a neten képekre, térképre szeretnének rákeresni a következőket szavakat érdemes beírni a keresőbe:

ΟΣΕ
ΟΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ ΑΘΗΝΑ
ΟΣΕ ΕΛΛΑΔΑNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!