Utazás Eviára repülővel

Nagyon sokan szeretnének manapság már autó nélkül, repülővel érkezni Görögországba és ezen belül Eviára. Az elmúlt években elég nehézkes volt az idejutás annak, aki nem beszéli a görögöt, a több autóbuszváltás miatt, viszont a görög HÉV beüzemeltetése óta ez jóval egyszerűbben megoldható feladat. A görög HÉV neve "proasztiakosz" vagy egyszerűen OSE. A repülőtérről minden 20 percben indul egy Athén felé, erről a SKA - Acharnai állomáson kell leszállni, majd ugyanitt fel kell ülni a Chalkida-ba tartó szerelvényre, mely minden órában indul. A repülőtérről a jegy 8 euró, míg a Chalkida-i jegy 6,5 euró, tehát összesen 14,5 euró személyenként. A reptérről a SKA-Acharnai-ig kb 40 perc az út, onnan Chalkidába valamivel több mint egy óra.
Chalkidában a vonatállomás a szárazföldi részen van, tehát nem mennek át a hídon, viszont a buszállomás a szigeten van. Emiatt minden vonatérkezéskor nagyon sok taxi áll a vonatállomás előtt, ezek átviszik pár euróért az utazókat a másik oldalon lévő buszállomásba, ennek a neve KTEL-Chalkida. innen pedig folyamatosan indulnak a buszok minden fele egész Eviára. De akár azt is meg lehet beszélni, hogy a szállásadó innen biztosítson transzfert, habár ez nem mindig éri meg.
A jegyeket úgy a repülőtéren mint a SKA-Acharnai állomáson be lehet szerezni.
Összességében nagyon jól és kényelmesen el lehet jutni a  szigetre a repülőtérről és mindenkit csak bátorítani tudok arra, próbálja ki.

Az alábbi képen a görög HÉV, vagyis az OSE térképét lehet látni.

Gorog HEV vonalak by evia.greece

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!