Sabia szállás

A Sabia szállás több kisebb, kétszintes, különálló lakásból áll, melyek kettesével külön épületeket alkotnak. A lakásokban igényesen kialakított belső falépcső vezet fel a fölső szintre, a tulajdonképpeni hálószobába. Ritka megoldás az Eviai szállások között, még két szálláson található belső lépcsős megoldás, a Limni-beli Sandra háznál és a Rovies-i Vasilis-nál. A Sabia mindezek közül a legigényesebb, legújabb és legízlésesebben berendezett. Ugyanakkor ez rendelkezik talán a legszebb kilátással az összes szállás közül, hiszen innen teljes, széles látókörű kilátás nyílik az Égei tengerre, a szemben lévő Skiathos és Skopelos szigetekre, a házak balkonjairól pedig egyedülálló élmény végignézni a napfelkeltét.
A fenti leírásból már kiderül, hogy a Sabia észak Eviának a keleti partján található, pontosabban az Agkali parton, amit még Agia Anna-nak vagy Agios Vasilis-nek is neveznek. Ezeket a dupla neveket elég nehéz nekünk megérteni, de azért pár szóban itt is leírom, hogy a hegyoldalban kb innen 3 km-re lévő Agia Anna faluhoz tartozik ez a part, ezért sokszor ezen a néven van szó róla. Az Agios Vasilis név pedig a part egyik részét lezáró földnyelven található templomocska miatt van használva. A településről és a partról több beírást lehet ide kattintva olvasni.

Külterületek

A Sabia az Agkali part csendes részén található, nem a központi részen. Az Agkali part 9 km hosszú, ennek a tenger felé fordulva, a bal oldali része a tulajdonképpeni központi rész, itt található a tavernák és kávézók zöme. A Sabia a part ezzel ellentétes végében, egy csendes részen található, mindazonáltal aki szeretne nyüzsgést, az megtalálja azt a közeli híres Agia Anna kempingben, ahol minden van, ami a szórakozáshoz szükséges: diszkó, bár, medencék, étterem, shoppok, fiatalos nyüzsgés, biliárdasztal, elektronikus játékok, filmvetítés, sportpályák. Ugyancsak a közelben van a híres Thalatta hotel, ahol exkluzív környezetben lehet este vacsorázni, vagy kávézni vagy akár csak egy italt elszopogatni. 
A Sabia külterületeihez tartozik egy medence, nyugágyakkal és napernyőkkel, pár méterre a homokos tengerparttól, valamint egy gyerekjátszótér. A nagy füvesített területen bármilyen játékot játszhatnak a kisebbek, ha már megunták a fürdőzést. A szállás parkolóterületet is biztosít minden bérlő számára.

Belterületek

A két házban összesen nyolc belső lépcsős lakás található, mindegyik lakásban összesen 4 fekvőhely. Ketten a fölső szinten lévő hálószobában alhatnak, ketten pedig az alsó szinten lévő kihúzható kanapén. A lakások felszereltsége a következőkből áll:

* TV
* klíma
* internet
* kandalló és autonóm fűtésrendszer
* felszerelt konyha, melyben hűtő is van
* fürdőszoba hajszárítóval
* napernyővel, asztallal, székekkel ellátott teraszÁrak

 Periódus   07/14-ig   07/15-08/31   08/31-tól  
Lakás./éj 75  € 80  € 75  €

Foglalási feltétel: minimum 5 éjszaka. Az ár maximum 4 személy/lakásra szól.

Foglalás/Érdeklődés

Mindent egybevetve a Sabia egy igényes szállás, tökéletes azoknak, akik családi pihenésre vágynak, gyerekekkel érkeznek, akik akár a szállás területén is el tudják magukat foglalni, anélkül, hogy unatkoznának, de akár a pár méterre lévő tengerhez is könnyen le tudnak szaladni. 

Melyik átkelőnél lehet legoptimálisabban eljutni a szállásra?

A sziget északi részét 3 kompátkelő  vagy Athén felől a függőhíd  igénybe vételével lehet elérni. Részletek ITT.
A Sabia-hoz legoptimálisabban a Glifa- Agiokamposi komp-átkelőhely igénybe vételével lehet eljutni.

Agiokampos - Agkali: 49 km, Szaloniki - Agiokampos266 km

Összesen 315 km Szalonikitől.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!