Street Art Athén

Az emberi fantáziának semmi nem szab határt. A művésznek minden anyag jó, ahhoz, hogy kifejezze önmagát. Athén központjában, a Solomou utcában található ez a graffiti, mely bebizonyítja, hogy a tehetséggel megalkotott falfestmény nem rombolja az esztétikát, hanem igenis sokat adhat a városképhez.

Az Athénba látogató turisták ha akarják, ha nem, nap mint nap meg kell csodálják az amatőr grafitti-művészek munkáit. Nagyon sok épület falait borítja ez a sajátos művészi alkotás és sajnos nem mindig ilyen tehetséges az alkotója, mint az ebben a bejegyzésben látható mű rajzolója. Az amit az idegen nem tudhat, hogy a grafitti olyan régi mint maga a város.

Maga a graffiti szó a görög graphi szóból ered, melynek jelentése: írás. A német megszállás, a polgárháború és a katonai junta idején a graffiti-nek politikai jelentősége volt, hisz üzenetet hordozott magában. A mai graffitik legtöbbje frusztrált fiatalok művei, melyek mintha segítségért kiáltanának. Vannak azonban kiemelkedő művészi alkotások, leghíresebb talán az ILPAP épületén lévő melyet nemzetközileg elismert graffiti művészek alkottak. A falfestés leggyakoribban az Exarchia, Gazi, Psiri, Plaka negyedekben, valamint a Pireuszi metróvonal mentén figyelhetők meg.

A fenti képeket az athensville-ről vettem át.
További graffitiket lehet megcsodálni a következő albumokban:

        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!