Melina Merkouri

1994-ben, ezen a napon halt meg Melina Merkouri. Színésznő, énekes, politikus, melyik szerepben is kéne rá visszaemlékezni, hisz mindegyikben remekelt. 
A szenvedélyes, örömteli, önálló Melina szelleme a mai napig lebeg a görög művészvilág és politikai élet felett. Életéről, tetteiről olvasni lehet bárhol, itt ebben a postban csak rá kell kattintani a nevére, máris a wikipédiában vagyunk.
De mi is történik a színházban?
A produkció végén zugó taps a fokmérője az előadás sikerességének...
Ebben az értelemben életének és munkásságának jelentőségét az is érzékelteti, hogy halála napján a Broadway színházai nem nyitották ki kapuikat. Holttestét 1.000.000 görög kísérte a temetőbe.

Ki ne hallotta volna soha ezt a dalt?


A lenti videó az amerikai trailer, mellyel a "Soha vasárnap" c. filmet harangozták be a közönségnek. Ezzel a férje, Jules Dassin által rendezett filmmel nyerte el a nemzetközi hírnevet.


A filmbeli Ilia, a kikőtői prostituált soha nem dolgozik vasárnap. Emelett nem tudja elfogadni Médea igaz történetét, a történet végét mindig úgy magyarázza, hogy Médea fogta a gyerekeit és lement velük a tengerpartra. Talán ez a mindenben a jónak, a pozítivnak a meglátása volt Melina jellemének is egyik fővonása.
A görögök sosem fogják elfelejteni munkásságát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!