Görög vidékek és ízek - Eviai dokumentumfilm


2014-ben görög főzős úti-filmet forgattunk egy magyar filmes stábbal (Pressburger Stúdió). Erről egy bejegyzésben tudósítottam is, de akkor még nem tudtam sok konkrétumot mondani.
Most, pontosan egy év telt el azóta, hogy a forgatások első részét befejeztük és lassan a feliratozás is készül.

A filmről

A film összesen 8 epizódból áll, mindegyiket észak Evián forgattuk. A címe "Görög vidékek és ízek" mivelhogy eleinte arról volt szó, folytatjuk más helyeken is. A 8 epizódot 2 alkalommal forgattuk le, kétszer 10 napban. A konyhás blogomban is írok részletesen a filmről, de ott a főzős részét részletezem. A résztvevők mind önkéntesek, idevaló lakosok. A narrátor és műsorvezető, egyben fordító és szervező én volnék. Célom a vidék hitelesebb bemutatása, mint ahogyan azt egy- egy blogbejegyzésben lehet. Az első turnusban leforgatott részekben az idegenvezetés hagy maga után sok kívánnivalót, mert igaziból azt sem tudtam mi vár rám, de azt sem, hogyan kell megcsinálni. A télen forgatott részek forgatókönyv nélkül, ad hoc, hirtelen jött felindulásból választott helyeket mutatnak be, illetve ez nem teljesen igaz, mert a helységeket jóval azelőtt kiválasztottam, de sajnos utolsó percig nem lehetett tudni, milyen idő lesz. Az idő függvényében aztán módosítani kellett a helyszíneket is. Vannak érdekesebb, jobban megszervezett részek és vannak nagyon amatőr részek, ezért mindenki aki megnézi, tartsa észben, hogy nem vagyok profi műsorvezető és nem tanultam semmi ezzel kapcsolatos szakmát sem :)

Ehhez a bejegyzéshez vissza fogok majd térni, ahogy egymás után majd felteszem az elkészült részeket, és ide belinkelem majd egy listába. Egyelőre három résznek van kész a feliratozása, a többi rész is fent van a neten, de legyetek türelemmel és ne nézzétek meg feliratozás nélkül, mert akkor már nem fogjátok újból, mikor valamit értenétek is belőle :)

Az epizódok és a bemutatott helyek:

1. rész - Jáltra (vagy Gialtra), Oroszországi Szent János templom Prokopiban
2. rész - Limni, Limnin belül Boldog Christodoulos aszkéta barlangja, Zoodochou Pigis kistemplom
3. rész - Dafni, Mantudi-beli piac, volt magnezitbánya, Kimasi kikötő
4. rész - Neos Pyrgos és a környékbeli hegyi vidék
5. rész - Limni, helybéli viseletek, táncok, valamint húsvéti szokások
6. rész - Rovies, partok, helyi történelem valamint a közeli hegy, a Kerasia-beli múzeum
7. rész - Limni, Galataki kolostor, húsvéti szokások
8. rész - Limni, Boldog Dávid kolostor, húsvéti szokások

Azt megjegyzem, hogy a Húsvéti szokások egész körforgását komplett bemutatom a három húsvéti részben, akit érdekel, érdemes megnéznie. Minden epizódnak szentelek egy külön bejegyzést is, ahol még részletesebben leírom, hogy pontosan mit is lehet látni benne. A megfőzött ételeket pedig a konyhás blogomban is meg lehet találni.

Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!