Görög vidékek és ízek - 1. rész

Az első részt Jáltran (Gialtra) és Prokopiban forgattuk. 
Jáltra egy kis hegyi falu, melyhez tartozik egy tengerparti rész is. Mi az utóbbi településen forgattunk, egy hideg januári napon, Aggeliki hotelében. Aggeliki is, mint mindenki más, teljesen önzetlenül felajánlotta, hogy forgathatunk nála. Most aki olvassa, arra gondolhat, hát persze, reklámból. Ez részben igaz, részben nem, hisz megmondtam neki, hogy kérdéses az, egyáltalán TV-be kerül-e a film és mikor. Különben is, nincsenek felvételek készítve a hotelről, a szobákról, helységekről, és a reggelizőhelységben, ahol forgattunk semmi nem látszik. Sajnos a háttérből sem sok, pedig éppen ezért gondoltam ott forgatni, hisz a nagy üvegablak mögött nyáron csodásan kéklik a tenger, de most annyira szürke, esős, ködös, rossz idő volt, hogy valóban semmi nem látszik. Habár a stáb szerint ez így jobb volt, mert ha nagyon erős fény lett volna kint, nem tudtak volna ezzel a háttérrel filmezni. Aggeliki ezenkívül egy halom kaját készített, de maga a "szakácsnőm" is a három ott megfőzött ételen kívül, odahordott még egy csomó mindent, így a forgatás befejeztével nagy lakomát csaptunk. Kellemes forgatás volt, barátságos emberek, többen összegyűltek és sokat nevettünk is. Én magam alaposan elvágtam a kezem, jól folyt a vérem is a padlóra, ezen is szórakoztunk, aztán bekötöttük, gumikesztyűt húztam és ment a menet tovább. Habár első résznek nevezték el a filmesek, ezt az első forgatási periódus utolsó előtti napján forgattuk, tehát itt már elég "rutinos" voltam, ugyanakkor fáradt is, mert már magam mögött volt a többi 3 epizód és rengeteg helyszín lefilmezése.
Ami az idegenvezetést illeti: főzés közben sok érdekesség elhangzik Jáltráról és észak Eviáról, de magát a falut képekben nem tudjuk bemutatni a rossz idő miatt. A film második részében az Oroszországi Szent János templomot mutatom be, ez egy nagyon híres és fontos zarándokhely az ortodoxok vallási kultúrájában.

* A filmezés alatt a templomban elhangzottakat, valamint Prokopi falu eredetéről a tudnivalókat ITT lehet olvasni.
* Oroszországi Szent Jánosról és a templomról ITT  írtam.

Alább megnézhetitek az első részt. valamint a forgatása alatt készült képeket. Osszátok meg, hogy minél többen láthassák.
Jó szórakozást!


Rákattintás után elkezdődik a képek vetítése.
Aggeliki hotelében, a főzés forgatása alatt készült képek:

Prokopiban, Szent János templománál készült képek:


... és Jáltra esőben, hidegben aznap:
Forgatás 2014 január

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!