Foglalások 2015-re

Az idei szezonban továbbra sem történt semmiféle változás az ideérkező turisták úgymond "összetételét" vagy foglalási szokásait illetően. Evia továbbra is nagyrészt az Athéni görögök nyaralóhelye, mely tény több dolognak köszönhető, elsősorban persze az Athénhoz való közelségének. Evia elhelyezkedése nem kedvez a tömeges idegenforgalomnak: autóval messzinek tűnik, pedig csak 1-2 órával kerül több időbe ide eljutni pl. Magyarországról, mint a Halkidiki félsziget valamelyik ujjára. Repülővel pedig azok válllakoznak Eviai nyaralásra, akiknek van kapacitásuk Athénben személygépkocsit bérelni és azzal bejárni a szigetet. A szigetre magyar turistairoda továbbra is csak az egészen északon lévő Agios Georgios-ba hoz csoportokat, de oda is csak kevés ember érkezik, továbbá nincsenek szervezett programok. 
Mindezek ellenére van kialakult magyar törzsvendég-gárda, akik majdnem minden évben leautóznak Eviára és bejárják a sokszor madár sem látta, - de idegen turista alig - , helyeket. Köszönöm nekik a nem lankadó érdeklődésüket :)
Ők éppen azt kedvelik Eviában, ami megosztja az Eviára utazó turistákat, a vadságát, érintetlenségét, a turisztikai infrastruktúra hiányát. Vagyis azt, hogy autentikusan görög helyre érkeznek, ahol nincsenek vízicsúzdák, magyar pincérek, magyar ételek, alig hallanni a görögön kívül mást, és ahol még megfordulnak az idegen után, kivétel ez alól kevés üdülőtelepülés.

Annak ellenére, hogy a szezonunk rövid és kevés az idegen, én most is csak ismételni tudom, lehetőleg ne jöjjenek foglalás nélkül. Miért? A sziget óriási, maga az északi része, amit én a jelen honlapon bemutatok, túl nagy ahhoz, hogy egy idetévedt fáradt ember elkezdjen szállást keresni. Minden öböl más és más jellegű, aki találomra jön, az találomra is kap majd szállást egy olyan helyen, ahová találomra betévedt valahol a kompkikötő közelében. Ennél jobbat is lehet, ha előre szétnéznek, elovassák figyelmesen az oldalon lévő információkat és foglalnak.

A 2015-s szezonban valószínűleg megintcsak nem lesz áremelkedés. Evián körülbelül 5 éve nem volt áremelkedés, az utóbbi 2 évben pedig árcsökkenés történt. Árcsökkenés egészen bizonyosan nem lesz több, ezért egyelőre mindenki az idei árakkal dolgozik. Ugyan még tart a szezon és még szeptemberi turizmusra is lehet számítani, azért a foglalások elkezdődtek a 2015-s nyári szezonra. A korai foglalás különösen fontos csoportok esetében.
Még azt is megjegyezném, hogy a kínálatom bővülni fog, így érdemes néha benézni és olvasgatni.

Jó tervezgetést kívánok a 2015-s nyárra és szeretettel várok minden új és régi Evia-utazót!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!