Foglalások és 2017 összefoglaló

Az idei szezonban továbbra sem történt semmiféle változás az ideérkező turisták úgymond "összetételét" vagy foglalási szokásait illetően. Evia továbbra is nagyrészt az Athéni görögök nyaralóhelye, mely tény több dolognak köszönhető, elsősorban persze az Athénhoz való közelségének. Evia elhelyezkedése nem kedvez a tömeges idegenforgalomnak: autóval messzinek tűnik, pedig csak 1-2 órával kerül több időbe ide eljutni pl. Magyarországról, mint a Halkidiki félsziget valamelyik ujjára. Repülővel pedig azok vállalkoznak Eviai nyaralásra, akiknek van kapacitásuk Athénben személygépkocsit bérelni és azzal bejárni a szigetet. A szigetre magyar turistairoda az idén már nem is hozott vendégeket az egészen északon lévő Agios Georgios-ba vagy Pefkibe, ahová eddig is elég kevés ember érkezett, és emiatt amennyire tudom nem is voltak szervezett programok. Volt egy másik próbálkozás egy másik turistairoda részéről, Lutra Edipszóba hozni csoportokat, de nincsenek információim az eredményességről.

Mindezek ellenére van kialakult magyar törzsvendég-gárda, akik majdnem minden évben leautóznak Eviára és bejárják a sokszor madár sem látta, helyeket. Köszönöm nekik a nem lankadó érdeklődésüket :)
Ők éppen azt kedvelik Eviában, ami megosztja az Eviára utazó turistákat, a vadságát, érintetlenségét, a turisztikai infrastruktúra hiányát és néhol bizony valljuk be, az elmaradottságát. Vagyis azt, hogy autentikusan görög helyre érkeznek, ahol nincsenek vízicsúzdák, magyar pincérek, magyar ételek, alig hallanni a görögön kívül mást, és ahol még megfordulnak az idegen után, kivétel ez alól kevés üdülőtelepülés.

Annak ellenére, hogy a szezonunk rövid és kevés a külföldi, én most is csak ismételni tudom, lehetőleg ne jöjjenek foglalás nélkül. Miért? A sziget óriási, maga az északi része, amit én a jelen honlapon részletesebben mutatok be, mint a többi részt, túl nagy ahhoz, hogy egy idetévedt fáradt ember elkezdjen szállást keresni. Minden öböl más és más jellegű, aki találomra jön, az találomra is kap majd szállást egy olyan helyen, ahová találomra betévedt valahol a kompkikötő közelében. Ennél jobbat is lehet, ha előre szétnéznek, elovassák figyelmesen az oldalon lévő információkat és felveszik velem a kapcsolatot.

A 2018-s szezonban valószínűleg megintcsak nem lesz áremelkedés. Evián a válság kezdete óta, tehát lassan 8 éve nem volt áremelkedés, az utóbbi években pedig árcsökkenés történt. Árcsökkenés egészen bizonyosan nem lesz több, ezért egyelőre mindenki az idei árakkal dolgozik. A korai foglalás különösen fontos csoportok esetében.


Jó tervezgetést kívánok a 2018-s nyárra és szeretettel várok minden új és régi Evia-utazót!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!