SKYLLIAS 2014 verseny 1. nap - képes riport

ITT  írtam arról, 4-ik éve, hogy megrendezik a SKYLLIAS úszóversenyt, melynek fő attrakciója a szigetünk és a szárazföld közötti 15 km-s táv átúszása. A szervezők mindig előre gondosan úgy terveznek, hogy lehetőleg teljesen szélmentes napokra essen a verseny, mert az Eviai öböl vize mély és a "kis" 15 km-s távolság ellenére, a tenger nagyon veszélyes tud lenni.
Szombatra volt tervezve az öböl átúszása, azonban Aiolosz isten úgy döntött, hogy ide küldi szelei legkiválóbbjait, amik aztán úgy felkorbácsolták a vizet, hogy nem lehetett az átúszásra vállalkozni. Kora reggel az úszók és az őket kísérők áthajóztak a szárazföldi Lekouniába, ahol több mint 4 órán át várakoztak arra, hátha az időjárási viszonyok végül megengedik, hogy a szigetre úszhassanak.

fotók: Panos Vasilopoulos

Szombat reggeli sürgés forgás az eviai Limni kikötőjében


Indulásra készen

Indulás a szárazföldre

Gyönyörű színek így kora reggel

Minden úszónak kísérőcsónak jár, ők is átszelték kora reggel az öblöt


A szárazföldi Lekounia partja

Várakozás az indulásra

A csapat
A reggeli áthajózásról készült összes képet itt lehet megnézni.

A déli órákban végül a szervezők úgy döntöttek, életbe léptetik a B tervet, mely a verseny szabályzata szerint ilyen esetben bevethető: az úszók egy rövidebb 8 km-s távot fognak megtenni az Eviai partokkal párhuzamosan, Eviai vizeken. Így hát a csónakok visszautaztatták a résztvevőket és kísérőiket az Eviai oldalra, ahol Limni kisvárostól kb. 8 km-re, a Galataki kolostor alatti öbölben állították fel a startot. Innen kezdődött a verseny, melyen végül 22-n vettek részt.

Indulás előtt

Kész és....

RAJT!!!

Már Limnihez közelednek az elsők

Az első helyezett

Az elsőnek célba ért úszó megérkezése
Az úszásról az összes fotót ITT lehet nagyban megnézni.

Legelsőnek a képen látható 22 éves Anastasios Sachpazidis, Szaloniki-beli edző érkezett be, jóval a többi résztvevő előtt, összesen 1 óra 45 perc alatt végezve a 8 km-s távval. Másodiknak Vasiliki Kuveli , Athéni tornatanárnő érkezett be, 2 óra 2 perc és 26 másodperces időt úszva, harmadiknak pedig Jorgosz Firfilionisz, 2 óra 2 perc és 35 másodperc alatt végezve a távval. A verseny érdekességei az idegen résztvevők voltak. A spanyol Albert Moliner végül 7-ik helyen, míg az angliai Seamus Bennet a 16-ik helyen végezték a versenyt. Még ugyanaznap este a Limni-beli Mella palota előtt, kiosztották az érmeket és az összes résztvevőnek járó emléktárgyakat.
A díjkiosztásról az összes képet ITT lehet megtekinteni.

Vasárnap a 250 méteres és a 3.000 méteres úszóversenyt tartották, melyen gyerekek is részt vehetettek. Erről a versenyről a képek és beszámoló a következő bejegyzésben.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!