Aggeliki stúdiók

Aggeliki stúdiói Jáltra falu tengerparti részén találhatóak, a "Bánjá"-nak nevezett településen.

A "bánjó" fürdést jelent, innen kapta ez a hely a nevét, hisz ez Jáltrá fürdőhelye, ugyanis meleg termál víz folyik itt szabadon a tengerbe. A település régen elég nagy forgalmat bonyolított, hisz Evia a kedvenc nyaralóhelye a fővárosiaknak. 

Aggelikinél 7 stúdió bérelhető, ezekből 4 a ház elülső oldalára nyílik és a tengerre látni, 3 pedig a hátsó udvarra. Az épülettel szemben, pár lépésnyi távolságra van a tenger, úszásra, fürdésre alkalmas part.

A stúdiók felszereltsége:
* klíma / fűtés
* TV
* felszerelt konyha
* hűtő
* fürdőszoba meleg vízzel
* hajszárító

A hotel felszereltsége, szolgáltatásai:
* parkolási lehetőség
* széf
* takarítás
* reggelizőterem, kis kert

ÁR

stúdió/per éjszaka - 35 euró
(2 személy)


Hol a legjobb fürdeni?

Közvetlen a ház előtt is lehet természetesen úszni, fürdeni, de Jáltra körül nagyon sok más szép hely, part is van.

Part Aggeliki előtt
Ha a Bánjá-ból, Jáltrán keresztül Loutra Edipsu-ba szeretnénk menni, akkor először kimászunk a hegyen, majd körbe körbe vezetünk a Jáltrai öböl mentén (lenti kép), ami egy csodálatosan szép hely. Egyik part éri a másikat és majdnem mindenhol a fenyők a tengerig érnek.


Lutra Edipsu felől Jialtra-ba

Aki szereti a kényelmet, az kereshet magának szervezett partot. A lenti képen látható part az Agios Fanourios (Άγιος Φανούριος) templomocska közvetlen szomszédságában van. Ez az első fürdésre alkalmas partszakasz Lutra Edipsu felől közelítve és a Jáltrai öblöt elhagyva.


A templomocskák szép partokat is jelölnek. Μegint csak Lutra Edipsu felől közelítve, ahogy elhagyjuk az Eisodion tis Theotokou (Εισοδίων της  Θεοτόκου) nevű kistemplomot, majdnem érintetlen parton fürödhetünk, ahol a fenyők árnyékában pihenhetünk.A fanatikus homokos partot kedvelők nem fognak csalódni a Limani nevű partban, ahol majdnem kizárólagosan csak a helyiek fürdenek, soha nincsenek sokan. A partot még Milos néven is ismerik, mivel az egyik végében egy régi malom található (malom=milos görögül). A Milos valamikor Elsa Vergi színésznő nyári lakhelye volt, ma rokonai a tulajdonosok. A fehér homokos part egy természetesen kialakult kikötésre alkalmas öbölben van, közel Jáltrához.
Aki fájós testrészeit szeretné a forró termál vízben ápolgatni, mely itt is, mint Lutra Edipsu-ban a tengerbe folyik, az a falu központi részén keresse a helyeket, ahol a termál víz a tengerbe folyik.Az ugyancsak közeli, Három Pálma (Tris Finikes) öbölben kavicsos a part, homokos az alj, néhol sziklákkal, emiatt itt ideális a búvárkodás.


Nem hagyhatom ki a pár km-re, az Agios Georgios irányában lévő Hrisi Akti partot, a Gregolimano öböl egy részét. Ez egy híres, 3 km hosszú aranyló homokú strand, a Club Med hotelkomplexum mellett. Pár km-nyire van Bánjától, még a hotel előtt tábla jelzi az irányt, ott, ahol le kell térni a partra. A parton nyugágyakat, ernyőket lehet bérelni. "Görög vidékek és ízek"

És végül nem lehet nem említést tenni arról, hogy 2014 januárjának egyik nagyon hideg és esős napján, Aggelikinél forgattunk egy epizódot a "Görög vidékek és ízek" nevű főzős dokumentumfilmből.

Képek a forgatásokról:
Melyik átkelőnél lehet legoptimálisabban eljutni a szállásra?

A sziget északi részét 3 kompátkelő  vagy Athén felől a függőhíd  ígénybe vételével lehet elérni. Részletek ITT.
Az Aggeliki stúdiók a következő távolságokra van az átkelőhelyektől:

Agiokampos - Jáltra: 20 km, Szaloniki - Agiokampos - Jáltra: 296 km + az öböl
Lutra Edipsu - Jáltra:  15 km, Szaloniki - Lutra Edipsu - Jáltra: 366 km + az öböl
Agios Georgios - Jáltra: 10 km, Szaloniki - Agios Georgios - Jáltra: 348 km + az öböl

A fentiek értelmében a javasolt átkelés a Glifa-Agiokampos kompátkelő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!