Anna ház

Az Anna ház Dafni (régi nevén Mantanika-ban) található, 7 km-re a legközelebbi tengerparttól és kb. 300 m-re az Agni stúdiótól
A külön kis ház ugyanazon az udvaron van, ahol kissé hátrébb a tulajdonosk háza is áll. Az ajtó a nagy szobába nyílik, melynek egyik részében található a konyha, a szoba közepén egy asztal négy székkel, mögötte egy kinyitható kanapé. A hálószobában, melynek be lehet csukni az ajtaját, van még egy dupla ágy. Külön kis fürdő tartozik a házhoz, zuhanyzóval. A házban van klíma, hűtőszekrény, villamos kályha, edények és télen központi fűtés.Abban az esetben ha a fenti slide show vagyis diavetítés nem működne az Androidos telefonodon, a képeket ERRE A LINKRE KATTINTVA nézheted meg.

Felszereltség: 

• edényekkel felszerelt konyha
• nagy, 4 főzőlapos, sütővel rendelkező villanykályha és elszívó
• hűtőszekrény
• 1x franciaágy
• 1x kinyitható kanapé
• fürdőszoba zuhanyzóval
• barbecue (nem beépített) az udvaron kérésre
• kis balkon, udvar

 Étkezés: önellátó, takarítás és ágyneműcsere 4-5 naponta. (kérésre reggeli)

Ár

30 - 40 eur/éj/ apartman körül nyári periódusban, személyek számától, ígényelt szolgáltatásoktól függően

Érdeklődés/Foglalás

Melyik átkelőnél lehet legoptimálisabban eljutni a szállásra?

A sziget északi részét 3 kompátkelő  vagy Athén felől a függőhíd  ígénybe vételével lehet elérni. Részletek ITT.
Az Agni stúdió a következő távolságokra van az átkelőhelyektől:

Agiokampos - Dafni: 53 km, Szaloniki - Agiokampos - Dafni: 329 km + az öböl
Lutra Edipsu - Dafni:  38 km, Szaloniki - Lutra Edipsu - Dafni: 391 km + az öböl
Agios Georgios - Dafni: 65 km, Szaloniki - Agios Georgios - Dafni: 408 km + az öböl
Chalkida - 72 km
A fentiek értelmében a javasolt átkelés a Glifa-Agiokampos kompátkelő.

Az Anna apartmannál, illetve az udvaron és a tulajdonosok lakásában volt leforgatva egy epizód a 2014-ben készülő főzős-úti filmből. A "Görög vidékek és ízek" két operatőre az Anna apartmanban lakott. Képek a 2014-s forgatásokról.

Tojásfestés és húsvéti "kuluraki" - keksz, valamint mageiritsa-húsvéti belsőségleves  készítése Anna-val és a stábbal
Abban az esetben ha az alábbi slide show vagyis diavetítés nem működne az Androidos telefonodon, a képeket ERRE  és ERRE A LINKRE KATTINTVA nézheted meg.
Strandolás, séták:


Strandolni innen több helyre lehet eljárni, a legközelebb eső a fenti képen látható Kochili strand, ami az egyik legremekebb észak Eviai part. 10 perc alatt lassú vezetés mellett ott vagyunk, 7 km a távolság.

De Limni városka és a Kandili hegy közötti kb. 15 km-s útszakaszon, tehát tőlünk 7 km-re kezdődően és még kb.15 km-e át, rengeteg kis öböl van, ahol akár egyedül lehetünk. Ez a szakasz mind kavicsos, néhol apró, mint a Kochili-n, néhol nagyobb kövek mint egyes szakaszokon Limni után. Csodálatosan festői részek a Galataki kolostor alatti öblök, ahol vadkempingezni is szoktak. Ezt a részt általában a Katunia név alatt emlegetik, annak ellenére, hogy a Katunia csak egyik pont ebből a hosszú, 15 km-s szakaszból, a lenti képen látható a partja.Limnitől indulva Loutra Edipsou irányába elhagyatott öblök és nyaraló települések váltakoznak, tehát itt is nap mint nap új helyeket próbálhatunk ki. Rovies tőlünk kb. 15 km-re van.


De át lehet menni tőlünk könnyen a keleti partra. Agia Anna kb. 20 km, és kb. ugyanennyi a Kria Vrisi-nek nevezett, magyarok által nagyon kedvelt partszakasz is.

Kria Vrisi, 2014, fotó Náfrádi Mihály


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!