A régi malom

Rengeteg kis elrejtett, csodaszép zug van nemcsak Evián, de egész Görögországban, és tágabb értelemben, az egész világon. Érdekes helyek, melyeknek történetük van. Ilyen a Santas malma, közép Evián, a Kymihez közel eső ANDRONIANI falu mellett. A történet azért érdekes, mert szerencse előkerült a régi tulajdonos fényképe az egyik leszármazottól, így a malom története egyelőre nem merül feledésbe. Csodálatosan szép hely, ahová érdemes elkirándulni azoknak, akik csendre és a természet közelségére vágynak.

A kis malom eredeti tulajdonosának neve Pavlos Konstantinu Antoniu, aki 1848-ban született. Ezen a helyen élt és itt nevelte fel 12 gyermekét. 1928 január 6-n bekövetkezett halála után fia, Kostas Antoniu vette át a malom igazgatását.
A malom 1965-ben állt le végleg, manapság romjai az egyik kiránduló célpontja a környéknek, hisz a teremtő itt bőkezűen bánt a vidékkel, buja zöld növények borítanak mindent. Egy kis vízesés és két kőhíd járul hozzá a festőiséghez. Azt is lehet tudni, hogy a hidat Epiroszi építők készítették a 19. sz vége felé, ezekkel biztosítván a folyócskán való átkelés lehetőségét a közeli faluk felé akár erősen esős évszakokban is.
A képek magukért beszélnek.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!