Egy gyönyörű Eviai villa

Nem, nincs közel hozzánk ez a villa, mert ez Közép Evián található. A villa nincs messze a Fila-i vártól és a két régi velencei őrtoronytól, valamint szigetünk fővárosától, Chalkidától. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a gyönyörű környezetből alig egy ugrás Athén. 
A villa tulajdonosa LOUKIA, görög ruhatervezőnő. Annak ellenére, hogy első reakciója arra, hogy biográfiáját meg akarták írni, az volt, hogy "ugyan már, nem vagyok Coco Chanel!", a könyv mégis elkészült. Két év után, 2011-ben jelent meg a fotóalbum és egyben biográfia, mely bemutatja ennek a jelentős ruhatervezőnőnek az életét és munkásságát.
Ő maga úgy tartja, Melina Merkouri-nak köszönhet mindent, hisz az ő színpadi kosztümje volt az első jelentős munkája 1980-ban.
Ma az övé az egyik legnagyobb "atelie" Athénban, 14-n dolgoznak benne. Ruháinak sajátos, kissé színpadias stílusa van, mert első szerelméhez hűen, a színházi kosztümök a kedvencei. Az anyagokat a "hanguk" után választja ki, elmondása szerint ha a szoknyának, ruhának való anyagnak nincs megfelelő suhogása, kiegészíti gyöngyökkel vagy egyéb olyan díszekkel, melyek a mozgás közben fokozzák az anyag által kibocsátott hangot.


Az Eviai villáját volt férje tervezte, aki építészmérnök. A megvásárolt régi épület mindössze 60 nm-s volt, ezt toldották ki, a közelben lévő Fila-i várból és az őrtornyokból merített ötletekkel. A körülötte lévő telken szőlős és gyümölcsfák találhatóak. Ez Loukia földi paradicsoma.

Itt mezítláb szeret lenni, eggyé forrni a természettel..
A többit elmondják a fotók. Klikk a nagyításhoz.

            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!