Tavaszi halászat

Újabb halászattal kapcsolatos bejegyzéssel örvendeztetem meg horgászó-olvasóim. Persze a post a greekfish csapat jóvoltából születhet meg, hisz én nem hódolok eme sportnak, de pusztán csak gyakorlati okokból.
A lényeg, hogy az említett horgászcsapat egy hétvégi kiruccanást tett Kymibe, mely kisváros közelében (is) van egy igazi horgászparadicsom. Persze az, hogy pontosan hol van, nem fog kiderülni a bejegyzésből, de melyik halász árulja el a helyet idegeneknek? :) A halászat sikeres volt, szép nagy halakat fogtak, remek képeket készítettek, melyeket most megmutatok kedves blog-olvasóimnak is.
Kymi kikötője, az Achilleas nevű komppal, mely az Evia-Skyros útvonalat járja évek óta, naponta kétszer.


Kymi "Kavos" nevezetű, északi fokát elhagyva, rálátásunk lesz a "Paximadi" és "Megalo Nisi" nevű lakatlan, kies szigetecskékre.A lakatlan szigetek után rögtön Chili mellé érkezik a hajózó (csónakázó). Chili (görög: Χηλή) egy 150 lakosú falu, kb. 6 km-re Kymitől. Fürdésre nem alkalmas partszakaszai kiválóak a horgászatra. Ilyen a táj arrafelé.A fogás pedig gazdag. Nagy-szemű fogas-durbincs (dentex) és csíkos sügér (grouper) bánják a szép kirándulást.


Remek angol.magyar-latin hallista ITT.

1 megjegyzés:

  1. Καλημέρα και σ΄ευχαριστούμε πολύ.Να μας γράψεις στο email μας tsimpalo@gmail.com

    VálaszTörlés

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!