Karnevál

A görögök szeretik a karneváli ünnepséget és mindig meg is rendezték eddig, még itt a szigeten, több településen is. Az idén is megrendezésre került, de jóval szegényesebb volt mint az ezelőtti években. A válság erre is rányomta a bélyegét. Tulajdonképpen csak 3 csoport volt a felvonulók között, az első a Kechries falut képviselő méhészkocsi, ők telefüstölték Limnit :) Aztán utánuk jött a gimnazista lányok kisebb csoportja, majd a néptánccsoport azon tagjai, akiknek van mibe öltözni ezen a napon. Legtöbbjük a bizánci aranynapok fejedelmi ruháját viselték, konkrétan Justinianus császár és Theodora császárnő idejéből. Végre a kisváros kicsit feléledt, sok Athéni és Chalkida-i látogató volt, hirtelen megteltek tavernák és kávézók, mint a régi szép időkben. Sajnos a vendégsereg nagy része amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen el is tűnt, a vendéglátók bánatára. 

A karneváli menet legfőbb alakja a Karnevál-figura volt, akit minden évben Maro Petridou amatőr ékszerkészítő művész "épít" fel. Ezt a babát aztán a karneváli ünnepség végén elégetik, én már azt nem vártam meg, így arról képek sajnos nem készültek. A baba tele volt aggatva mindenféle számlával, amiket képletesen elégetve abban reménykedik mindenki, hogy végre abbamaradnak az extra adók, amiket ezeken a számlákon fizettetnek az emberekkel az utóbbi években, minden alkalommal kijelentve, "csak most utoljára".

A kis központi téren sütögetés is volt, de olyan kevés dolog és olyan hamar elfogyott, hogy észre sem vettük:) Mindenképpen jó volt kizökkenni a hétköznapokból. Mától már a Húsvéti Nagyböjt időszakába léptünk, amit elég kevesen tartanak már manapság be, pedig igazán jó méregtelenítő kúra.

Képek és videó a karneválos Limniből.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!