Horgászás az Eviai öbölben

Hurrá, blogolnak a halászok is! :)
A post-ért köszönet a greekfish team-nek! (Για αυτήν την ανάρτηση ευχαριστώ  το greekfish team!)

Végre, első kézből olvashatom, hogyan lehet itt nálunk horgászni. Az alábbi írás arról szól, hogyan lehet másra horgászni akkor, amikor eredetileg a halász egyéb tervekkel indul a tengerre, de az eltervezett dolgok nem jönnek be. Az Eviai öböl mindig is nagyon gazdag volt halban és egyéb tengeri élőlényekben. Ez sajnos az utóbbi években a túlhalászás miatt kissé megváltozott, de még mindig kevesebbet kell odébb hajózni, ha halászási terveink megváltoznának, mint a nyílt tengeren. 

Az egyik legkényelmesebb halászási módszer az élő kalamari horogra akasztása, majd az aljhoz közel való leengedése. Ehhez semmiféle különleges technikára vagy tudományra nincsen szükség.


Halászunk szerint, nem szabad bedőlni az interneten olvasható szövegeknek, miszerint ahhoz, hogy jó fogást csináljunk, egy halom drága eszközre van szükségünk. A következő dolgok bőven elegendőek: egy csónak, az alj szerkezetének és kinézetelének a tökéletes ismerete és egy jó köteg zsineg. Ezután ráhagyhatjuk magunkat a szélre, mely elvezéreli a csónakunkat a parttól messzebb, miközben az élő csali finoman csúszik a tengerfenéken. Ez a fajta halászat hosszú idő múlva hoz eredményt, tehát erős idegekre van hozzá szükségünk.

Egy másik fajta halászat, mellyel az Eviai öbölben foglalkozni lehet: a kalamari halászata


Ehhez horgászbotra van szükségünk és természetesen elő kell mindent készíteni, hogy ne utolsó percben kapkodjunk.A horgászbotot valahová be kell erősíteni, olyan helyre, ahol folytonosan látjuk és ellenőrzésünk alatt tarthatjuk. Miközben a kalamari-ra várunk, a kierősített bot mellől még egy sor horgászást megejthetünk, mégpedig octapus-ra. Ehhez a következőkre van szükségünk: egy vastag horog egy köteg zsineg végén, egy lánc és vagy 10 db közepes méretű hal.Ezekkel elkészítjük a "brakarola"-t, vagyis az octapus-csalit.


A fenti képen hal híján rákok kerültek az octapus-csalira, de halászunk ezt nem ajánlja.

Ha mindhárom fenti horgászási módszert beveti valaki, akkor valamelyik a háromból, bizonyosan eredményt hoz, még akkor is, ha az nem lesz éppen a horgász álomhala.


Természetesen ha octapus-t fogtunk, akkor a lusta halászás máskorra marad, ugyanis az octapus-t ezután a földhöz vagy sziklához veregetve meg kell puhítanunk és annyi kilót fogunk leadni  ahány kiló, a már jámbor tengeri jószág.Ha a fentiekből egyik módszer sem nyerte el a kedves olvasó/horgász tetszését, akkor vehet egy horgot, amire egy tintahal karikát erősíthet.


Ezt bele kell lógatni a vízbe annyira, hogy feneket érjen, aztán az első rángásra kihúzni.


Az eviai öbölből egymás után jöhetnek a musmuli-k, ami nem egy rossz fogás.1 megjegyzés:

  1. Εμείς σε ευχαριστούμε και ειναι τιμή μας να μας έχεις εδώ.

    VálaszTörlés

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!