Tél észak Evián 2012-2013

Az idei tél eddig nagyon jól alakult. Meleg, relatíve száraz és nagyon napos volt. Pár nappal ezelőtt megvolt az első havazásunk is itt Evia szigetén. Szerencse egy napig tartott, így nagyjából 2 nap után minden folytatódott a normális kerékvágásban. 
Az emberek nagy része azt hiszi, Görögországban nincsen havazás, vagy ha van is, nem rakódik le, nem áll meg, így problémát sem tud okozni. Ők elfelejtik azonban azt, hogy Görögország az ellentétek országa, ahol hegy és tenger szorosan összeölelkezve biztosítják a görög népnek az életterüket. A legmagasabb hegy az Olimposz, a maga 2,917 m-s csúcsával, ami ugyan nem a Himalája, de bőven elég ahhoz, hogy maga körül zord telet tudjon varázsolni.
A görög faluk nagyon nagy része ma is hegyes vidéken található, így már akár 200 m tengerszint fölött is a hó akadályozni képes a mindennapok gördülékenységét. Jöjjön pár kép a tegnapelőtti havazásról:
Akit érdekel, mennyire volt hó Athénban az elmúlt 113 évben, az folytassa az olvasást a képek után a görögkaland cikkemben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!