Free and real, avagy teljesen szabadon Evián

Az észak Eviai önellátó csoport tagjai azzal a céllal hozták létre "Free and Real" nevezetű öko-közösségüket, hogy a Telethrio hegyen lévő bázisukon megmutassák maguknak és a világnak, hogy teljesen önellátóan is lehet élni.
Természetesen mindez akkor igaz, ha adva van Görögország és specifikusan észak Evia tökéletes klímája, melyben minden szükséges táplálékot meg tudnak termeszteni maguknak.


A "Free and Real" öt vezető és alaptagja megállás nélkül tevékenykednek. Ők azok az emberek, akiket irigyelhetünk, hisz megvalósították azt, ami a legtöbb nagyvárosi ember fejében legalább egyszer életében megfordul: kiköltöztek a természetbe, ahol semmi jelentősége már annak, a gazdasági válság éppen most éri el csúcspontját, vagy még a lefelé csúszás elején tartunk. Nem foglalkoznak a többiek, a városlakók mindennapi égető gondjaival, meg merték lépni a változást és változtatást önmagukban, ami egy természetközeli, aktív, egészséges életformához vezetett.

A lakótelep egyik célja, hogy tökéletesen megvalósítsa az ember-természet szimbiózist, ezért az energia fogyasztásuk rendkívül alacsony.

De lássuk, hogyan is néz ki a valóságban ez a telep?


Folytonos a tevékenységA világtól nincsenek elvágva, hisz a megtermesztett alapanyagokból bio-árukat készítenek, melyeket különböző vásárokon értékesítenek.

Természetbarát mellékhelyiség

Testedzésre alkalmas épület készítése

Rálátás az Eviai öbölre


A veteményesben megtermesztettek teszik ki a táplálékuk 80%-t, hisz vega- valamint élőétel fogyasztók.

Bio, vegyszer-mentes fogpaszta és illóolajok készítése.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!