Görög konyha: főzőtanfolyam kezdőknek és haladóknak


Több évtizedes háziasszonykodás, több éves sikeres gasztroblogolás és pár kiadvány után, a görög konyha iránt érdeklődőkkel közelről is megismertetem a népi, hagyományos görög konyhát. A főzőtanfolyam 2 helyszínen történik, a vendég választása alapján.
Az ételek elkészítése után a tanulóknak alkalmuk nyílik megkóstolni a megfőzött ételeket.

Hogyan

Főzőtanfolyamok június 15 - július 15, valamint augusztus 25 - szeptember 25 között valósíthatók meg. Lehet több napos ciklus vagy lehet akár egyetlen tanulási nap.

Az ajánlott felállás a következő:

1. 2-3 személyre szállás és főzőtanfolyam az Ágni stúdióban, Dafni-ban
2. 4-8 személy esetén szállás és főzőtanfolyam a Vaggelica apartmanban, Rovies-ben

Természetesen az is lehetséges, hogy a tanulni-vágyók más szálláson szálljanak meg és pontosan érkezzenek a főzőtanfolyam előzőleg lebeszélt helyszínére, de a fent ajánlott program mindenki számára egyszerűbb.

A főzőtanfolyam reggel 10-kor kezdődik és napi 1 főétel valamint saláta elkészítésére korlátozódik. A főétel lehet kétfogásos vagy egytálétel, attól függően mi lesz a menü, valamint egy több napos főzőciklus alatt egyszer édességet és egyszer kenyeret is készítünk.
Főzőtanfolyamon való részvételhez szükséges a szállásfoglaláskor, a szálláselőleggel együtt a főzőleckék előlegét is kifizetni. Ez több napos ciklus esetén az ár 50%-a, egy alkalommal való főzőlecke esetén a lecke egész ára.

ÁR

A tanfolyam két típusú :

1. Kezdőknek - 25 eur/személy/alkalom
A tanfolyamon a görög konyha olyan remekeinek készítését lehet megtanulni, melyeket egy görög nyaralás alatt bárki elkészíthet magának egy apartman egyszerűen felszerelt konyhájában.

2. Haladóknak - 35 eur/személy/alkalom
Ezen a tanfolyamon kissé macerásabb ételek elkészítését is megtanuljuk, mint amilyen a töltött zöldségek vagy a töltött tintahal.

Referencia

Képek a legutóbbi főzőtanfolyamról


Megj.
Amennyiben repülővel jönnek, szállítás az Athéni repülőtérről és vissza - 200 €. Ebben az esetben a Vaggelica szálláson tarthatóak a főzőleckék és itt lesz a szállás is. A Vaggelica apartmantól gyalog pár perc Rovies apró kavicsos/durva homokos tengerpartja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!