2012- Hajókirándulások menetrendje


1. Hétköznap – 1 napos, SKIATHOSI hajókirándulás 
(bővebb leírás ITT)

Menetrend:

Hétfő: Skiathos, indulás 11:30
Kedd: Skiathos, indulás 9:00
Szerda: Skiathos, indulás 8:00 és 11:30
Csütörtök: -
Péntek: Skiathos, indulás 11:30
Szombat: Skiathos, indulás 9:00
Vasárnap: Skiathos és Skopelos, indulás 8:00 és 11:30

Saját vélemény:

nagyon szép és egyben fárasztó program, a Kukunaries július, augusztusban tele, Skiathos úgyszintén. Jó tudni, hogy Skiathoson minden nagyon drága. Olyanoknak való akik akarnak nyüzsögni és kozmopolitább helyeket is látni, meg nem utolsósorban szeretik a hajókázást.

2. Vasárnaponként - SKIATHOS – SKOPELOS 1 napos hajóskirándulás
(bővebb leírás ITT)

Menetrend:

Vasárnap: Skiathos és Skopelos, indulás 8:00 és 11:30

FONTOS:
A hajók menetrendje sok mindentől függ: elsősorban a széljárástól, másodsorban a tranzit beszállásoktól, mert a hétköznapi hajóutak össze vannak kötve a szárazföldről beszálló turisták menetrendjével is. Ezért akár utolsó percben is történhet csúsztatás vagy úttörlés, a bejelentkezett vendégeket sms-ben értesítjük a változásokról.
A célszigeteken való felszállás időpontját mindig a hajón közlik pontosan, kérem mielőtt leszállnak legyenek biztosak benne, hogy megértették PONTOSAN hánykor és honnan indul vissza a hajójuk!

Saját vélemény:

nagyon szép, a csak Skiathos útnál még fárasztóbb program, időseknek vagy gyenge egészséggel rendelkezőknek nem ajánlom! Skopelosra a hajó pont délben, a legnagyobb melegben érkezik. Skopelos városa mint a legtöbb szigeti város, hegyes-dombos vidékre épült, tehát a tűző napon kell a keskeny kis utcákon felmászni, hacsak ki nem fognak egy borúsabb napot, ami július augusztusban ritkaság. Maga Skopelos csodás kis fehér település, a körülbelül 3 órányi idő alatt be lehet járni a városka nagy részét, de akkor fürdésre már nincs idő.

Olyanoknak való akik strapabírók, nem félnek a melegtől és szeretik a hosszabb hajóutakat, valamint kíváncsiak a Szporádok csoport e jellegzetes szigetére.


Részvételi díj: 
SKIATHOS
felnőtt: 25 euró, 12 év alatti gyerek: félár, 2 év alatti gyerek: ingyenes
SKIATHOS-SKOPELOS
felnőtt: 35 euró, 12 év alatti gyerek: félár, 2 év alatti gyerek: ingyenes

A részvételi díj mindkét hajókirándulás esetében csakis a hajóval történő utazás ára! Minden egyéb, fogyasztás, belépők múzeumokba, stb. a kiránduló zsebét terheli.


3. Lakatlan sziget túra 
(bővebb leírás ITT)

Indulás Kavos-ból vagy Agios Georgiosból.
Agios Georgios-ból csak akkor indulunk, ha a résztvevők száma legalább 20 fő.

A részvételi díj magában foglalja:
a magyar nyelvű kíséretet és idegenvezetést,
csónakjegyeket,
ebéd árát (sült krumpli, paradicsom, szénen sült kalamari vagy szardinia vagy rablóhús személyes adagokban, hűsítők, ouzo ),
nyugágyak, ernyők használatát.


Saját vélemény:

ez is fárasztó program, de kellemes mert sokat lehet fürödni és a strand gyönyörű! Lassan mélyülő, finom homokos, tele kagylóhéjjal a mélyben.

Az út kb 60 km Agios Georgios-ig (Agia Anna-tól vagy Limnitől számolva) és ha nem gyűlünk össze 20-n, csak a Kavos nevezetű helyről mehetünk át, ami még 5 km. A Monolia strand (a Lichas szigetcsoporton) július végén, augusztusban mindig tele, számítani kell rá, ezért javasolt korán indulni reggel, hogy legkésőbb 10-kor kishajóra/csónakra ülhessünk. Ha A.Georgiosból megyünk, üvegaljú kishajóval mehetünk melyből megnézhetjük az idegenvezetés egyik érdekességét, egy elsüllyedt hajót. Az átkelés idegenvezetéssel kevesebb mint 1 óra, visszafele 20 perc (A.Georgiosból). Ha szerencsénk van, láthatjuk a mediterrán Monachus Monachus fókát!

Olyanoknak való akik szeretnének Éviából többet látni, szeretnének kicsit vízen is utazni, de nem kedvelik a nagyobb hajóutakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!