Karácsonyi premierek - kultúrélet Athénban

Mi sem jobb periódus új filmek bemutatására, mint a téli ünnepi periódus. Ilyenkor a vidék Athénban van, Athén meg vidéken. Sokan mennek moziba, de az újév első napján visszatérő fővárosiak is sietnek megnézni a jó kritikát kapó filmeket. Öt új mozifilm kerül vászonra, párat közülök agyonreklámoztak. Jó az összetétel, hisz a filmek között van életrajzi, komédia, dráma, három dimenziós rajzfilm de egy belföldi nagysikerű komédiafilm második része is, melyet mindenki nagyon várt.

A görög "Nisos 2: a kincsvadászat" a Nisos (=sziget) első részének a folytatása, melyet Sifnos szigetén forgattak. Az első rész óriási siker volt, így majdnem elkerülhetetlen volt a második rész rendezése. Ebben a részben a hősök az előző film kalandjai után 5 évvel együtt keresnek egy, a török időkben elrejtett kincset. A film zenéjét, mely máris a toplisták első helyén szerepel, az ONIRAMA együttesnek köszönhetjük.

Trailer és zene:
Az életrajzi film címe: "My week with Marilyn" (7 nap Marilyn-el). A színházban és TV-ben már veteránnak számító Simon Curtis, első mozifilm rendezése, egy nagy érdeklődésre számító témával kezdődik. Marilyn Monroe ismeretlen életpillanatairól szól a  film, története Colin Clarke könyvére támaszkodik, aki Laurence Olivier segédje volt a "A herceg és a táncosnő" című, 1956-s filmben, melyben Marilyn is szerepelt. 
Főszereplő az Oscar jelölt Michelle Williams.


A "The Artist" című film rendezője a francia Michel Hazanavicius. A film a komédia nagy alakjainak állított emlékmű, érdekessége, hogy nemcsak fehér-fekete, hanem majdnem teljesen némafilm. A film főszereplője, a rendező állandó kedvence: Jean Dujardin, akinek előadóképességét Cannes-ban is díjazták. A film több díjat nyert: a San Sebastian-i fesztivál Közönségdíját, a Hamptons International Film Festival Közönségdíját, a Spotlight díjat a Hollywood-i filmfesztiválon és még 4szer jelölték Európai Filmfesztiválokon különböző díjakra.

A THE SCREAMING MAN (görög címe: "Egy ember kiáltása") egy francia-belga kooperáció az afrikai Mahamat-Saleh Haroun rendezésében. Egy realisztikus dráma, mely a mai Chad-ban játszódik le, ahol polgárháború dúl. A történet egy apa és fia kapcsolatán keresztül mutatja be a történéseket. A film elnyerte a 2010-s Cannes-i fesztivál Különdíját.


A "Puss in Boots" című háromdimenziós rajzfilm, a Shrek mellett szereplő macsek saját filmje. Az Amerikában óriási kasszasikert aratott film főszereplőjének, Antonio Banderas kölcsönzi a hangját és várhatólag Görögországban is nagy sikere lesz.KELLEMES, BÉKÉS KARÁCSONYT MINDEN KEDVES OLVASÓNAK !!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!