Kirándulás a kalózöbölbe

A görög tematikájú blogomba már írtam egy beírást a görögországi kalózokról általában. Most itt csak rögzíteni szeretném az idei programsorozatban a kalózöböl kirándulást, feltéve az ekkor készült videókat, képeket egy helyre.

A kirándulást nem a megszokott útvonalon szoktuk megtenni, hisz azt egyedül is megteheti bárki, hanem más, idegenek által nem ismert útvonalakon viszem a vendégeket. Így először megnézzük a Kakavos helyet, ahol régen a magnezitkitermelés folyt, manapság pedig csak a hegybe vájt sebek és az így keletkezett mesterséges tavak fogadják a látogatót. Ezen az úton soha nem találkozunk egyetlen személygépkocsival sem, vagy ha igen, egy kezünkön megszámolhatjuk őket. A természet itt lehengerlően önti el minden érzékünket, az allepói fenyők illata és éles zöld színe mintha más időzónába repítene..
Hátsó kis úton, a Baker villát súrolva érünk be Prokopiba, ahol megtekintjük az ortodoxok által nagy becsben tartott szent ember, Oroszországi Szent János maradványait.


Ezek után irány Pili, majd Sarakiniko, a kalózok öble, majd vissza Vlachia, ahol ebédelünk és pihengetünk, fürdünk a visszatérés előtt.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!