Márciusi erdőjárás


A mai napon jártuk be a Limni-beli fitnesz, valamint a néptánccsoportunk szervezésében az 5-ik túrát észak Evia-i, pontosabban a Limni környéki erdőkben.

Indulunk
Még az elején az egész csapat együtt
Még nincs nyár, de baleset már volt, gallyégetés közben az erdő egy darabja kiégett:( tegnap történt, még füstszag terjengett a levegőben.
Itt már melegedtünk..
Igen, oda leereszkedtünk a tengerhez
Itt már feloszlott a csapat. Én leghátul kullogtam:)Elértük az Agia Eleni nevezetű helyet, ahol Jánisz megmutatta nekünk a telkén lévő kistemplomot. A videóban pár szóban elmeséli, hogy a templom az "Isteni gyermek átváltozása" nevet viseli és augusztus 23-n ünneplik. A templomocska több mint 120 éves, az ő nagyapja építtette és akkor ezekre a hagyományos égszínkék-fehér színekre festették, amit a mai napig megőriznek. Augusztus 22-n este van a búcsú, amikor üstben főznek csicseriborsót rizstésztával (hagyományos búcsúbeli étel), valamint énekelnek és beszélgetnek késő éjszakáig.Itt a Kostas telkén lévő, nemrég felfedezett ókori sírt nézzük meg, mely köré egy kis téglaépületet húztak fel, hogy a sírt védjék az időjárás viszontagságaival szemben. A sír teljesen ismeretlen, nincs még hivatalos szervek által felkutatva és nyilvántartásba véve.


Végül az új öregek-házát érintve (ami még nem működik) legyalogoltunk Limnibe, ahol a fitnesz-nél gyümölcslével és sajtos pitával vendégeltek meg mindenkit. Körülbelül 20-n lehettünk, az iram nekem ma kicsit túl gyors volt, különösen mert a videózás, fényképezés miatt többször meg kellett állnom és kiesnem a ritmusból. A megtett táv kb. 10 km volt.

Itt már elég fáradtak vagyunk
Limniben egyesek kihasználták a szép időt és teniszeztek
Csodás a rálátás a Kochili strandra


Még sosem fényképeztem Limnit ebből a  szögből, újdonság!
Vizet kérek, nem bírom!!
Hernyócsomag
Hernyóvonat
Kochili új szögből
Végre lent vagyunk
Megérkeztünk
Virágzanak a fák
Itt már teljesen szétszóródtunk, egyenként battyogunk a tornateremig
Békés szombat délelőtt a városban
Eszünk, iszunk, hazaindulunk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!