Gyalogtúra

December az események hónapja. Erről készítettem egy nem túl sikeres videofelvételt is a napokban, amit nem tudtam beszúrni, felnyomni a netre, időszűkében. Ezekben a napokban, többféle/fajta feladatom és elfoglaltságom akad.

Vasárnap a helyi sportegyesület egy gyalogtúrát szervezett a Katunia nevezetű hely fölötti erdőkbe. Már többször említettem a blogban, hogy észak Évia kitűnő hely a gyalogtúrákhoz.


Ezt az útvonalat én már egyszer bejártam (itt van a bejegyzés róla), akkor pontosan ellenkező irányból indulva és oda érkezve, ahonnan most indultunk.


 Reggel 8-kor találkoztunk Limni kikötőjében, ami azt jelentette, hogy jóval korábban fel kellett kelni.

A sirályok is velünk gyülekeztek

A résztvevők kissé bedagadt szemekkel jelentek meg, mert mindenki bővelkedik tennivalókban  ilyenkor, így senki sem volt túl pihent. Pár kocsival elszállítottuk magunkat a 2 km-re lévő Kaminos-hoz, ahol leparkoltunk. Onnan elgyalogoltunk kb. az 1 km-re lévő Katunia nevű helyre, ahol már készült videofelvételem és a videoblogomban található.


Itt bevettük magunkat az erdőbe. Az első fél óra elég nehezen járható ösvényen telt el, de utána kijutottunk egy nagyon széles és jól járható földútra, ahol szépen legyalogoltunk a Kaminoshoz.A megtett út 7,5 km volt, nehézségi foka -4 és +8 között. A nehezebben járható gyalogösvény kb. 1.200 m hosszú. Az idő nagyon jó volt, enyhén felhős, se meleg se hideg, pont amilyennek egy gyalogtúrához lennie kell.
..kissé lemaradtam:)

Útközben megkóstoltam a mirtusz gyümölcsét, nagyon hasonlít az áfonyára kinézetre, de az íze inkább keserű mint savanyú. Megszagolhattam a szidónia növényt, melyről nem találtam semmit a neten, így nem tudom, valóban ez-e a neve, vagy csak helyileg nevezik így. Most mindkettő virágtalan állapotban volt.

Mirtusz

Szidónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!