Amaltheia

A július 20 és augusztus 20 közötti időszak az abszolút főszezon egész Görögországban, de különösen érvényes ez Éviára, az athéniek fő-fő nyaralószigetére. Ekkor én is folytonosan úton vagyok, hol itt, hol ott, hol munkaügyben, hol itt nyaraló rokonoknál teszek tiszteletlátogatást, hol csak úgy, pátyolgatom valamelyik vendégem. Ilyenkor általában a különböző kötött tevékenységek szünetelnek, de az idén ez egyáltalán nincsen így. Egész nyáron járok medencés aerobicre, fiam úszni, mindenki nép-táncolni, férjem kórusozni, ráadásul a néptánccal különböző fesztiválokra is eljár a csoportunk. Nem mindenhova tudunk elmenni, de voltunk Styrán, ez majd egy másik BLOG beírás lesz.

Most csak bemutatom Amaltheiat. Eredetileg Amaltheia egy szimpatikus mitológiai kecskealak volt, aki Zeuszt táplálta tejével az Ida hegyen. Aztán Zeusz a maga, görögökre annyira jellemző, tárgyilagos módján, leölte Amaltheiat és szarvából elkészítette a "bőségszarut". Nagyszerű mesemondóink nagyon jól ismerték a görög mitológiát és így megszületett a mi "terülj terülj asztalkám" c. mesénk, a Zeuszi bőségszaru mintájára. Aztán Zeusz nem elégedett meg a zabi biztosításával, hanem a kecske bőréből elkészítette lányának, Athénének, az Aigisz (ejtsd: égisz) nevezetű legendás pajzsot. Most megkíméllek benneteket és nem mesélek tovább Aigiszről:)

Manapság több olyan cég nevezi magát Amaltheianak akik önmaguk felé a bizalmat szeretnék erősíteni és az anyai ösztönöket megbirizgálni. Ezért főleg hotelek használják a nevet. Limniben is így van. Az Amaltheia egy rendkívül jó kis-hotel, de van 2 dolog, ami miatt az éviai "vendég-magyarok" (egész jó kifejezés:)) nem kedvelik. Egyik, hogy magas kategória, a másik, hogy nincsen tengerpartja. Ugyan nagyon közel van hozzá, de mégis kocsiba kell ülni és kb 200 m-t menni. Vagy gyalogolni, de nincs jó gyalogút, ráadásul senki nem szereti a tűző napon cipelni a cuccot. Én biztos nem:) Azért nem marad üresen, járnak ide észak európaiak és mi is, úszni és aerobikozni a medencéjében. És utána ha időnk engedi, ellazulunk egy Fredo kávé mellett a szép környezetben.. Szeretem Amaltheiat és sajnálom, hogy ide vendégeket nem szoktam hozni. De aerobikozni bárki jöhet, 6 eur/alkalomért (1 óra). A képek meséljenek tovább.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!