Argentína és mi

Az IMF érkezése egyesekben azt az érzetet kelti, hogy OK, most már visszatérhetünk előbbi életeinkhez, á, majd lesz valahogy, megoldjuk. A világgazdaság gengszterei betették a lábukat Görögországba is és a kimenetel kiszámíthatatlan. Ez itt nem Magyarország, nem Románia, nem Izland. Ez egy ősöreg nép, robbanó temperamentummal, heves vérmérséklettel, mely nem tud könnyen idegenek által megszabott rendhez alkalmazkodni, nem tudott sohasem. Ez egy vértől és izzadságtól átitatott föld, a Balkán egy része, itt súlyosan ereszkedik az emberekre évezredek történelme és ennek öröksége..Amikor az IMF bevonult Argentínába, abba a büszke országba, a nép örömmámorral fogadta őket. Szépen előkészítették a helyzetet és mindenki meg volt győződve, hogy az ország csak így menekülhet meg, és még köszönetet is kell mondaniuk!

Aztán ..... városokat építettek a városok közepébe, és elnevezték őket villas mizeriának, vagyis a nyomor városának. Ott itatták át a szerencsétleneket kokainnal és egyéb drogokkal, amikor a rémálom elkezdődött. Az emberektől elvették a bankok a házaikat és amijük maradt, azt elvették a kereskedők a felnyomott árakkal. Az összegyűlt dühöt és kétségbeesést valahol ki kellett élni, el kellett nyomni! A drogok megmagyarázhatatlan módon jelentek meg és rengeteg volt belőle, olcsó, mindenkinek hozzáférhető! Egy ideig működött is...

A népet meggyőzték arról, hogy az IMF a megváltó, az Amerikaiakat meggyőzték arról, hogy korrupt kormány korrupt népe az Argentin! Teljesen más képet festettek Amerikában az országról mint amilyen volt és más képet festettek az argentineknek az IMF-ről, mint ami az valójában! A tüntetéseket a pártok álarca mögé bújtatva mutatták be a médiában és belemagyarázták a pártpolitikát, holott egy idő után már megszűntek a politikai különbségek és az argentinek egy emberként emelték fel az öklüket az éhenhalás ellen. Az utakon azt kiabálták: vissza az országunkat!! A média pedig mutogatta a piros zászlókat és belemagyarázta a kommunisták tevékenységét.

Aztán jött az évezred legnagyobb rablása. Amikor külső nyomásra a kormány befagyasztotta az összes banktevékenységet és elvett mindent. Elvesztődtek nyugdíjak, vagyonok eltűntek és a pénz mint olyan, hirtelen megszűnt létezni! Persze azelőtt akik tudták, mert mindig vannak olyanok, akik tudják! – azok szépen kimentették a bankszámlájuk egyenlegét külföldre! És mikor a nép ott állt kifosztva, akkor az argentin asszony megmentette az országot.

Az évezred hőse, az argentin asszony, aki nem akarta gyermekét éhen halva látni, még a nagy rablás előtt kitalálta, mit kell csinálnia! Apró szövetkezeteket létesítettek, eleinte a vidék kezdte, aztán átterjedt az egész országra! Itt a terményeiket nem pénzért, hanem csereárúért adták! És a hullám elindult, végigsöpört az országon és megmentette Argentínát! A pénzt ők maguk iktatták ki az életükből!
Amikor Argentína bejelentette, hogy fizetésképtelen és senkinek semmit többé nem fizet, az új kormány új törvényeket hozott. Argentínát a saját népe, saját vérével hallottaiból feltámasztotta. Egy ország, ami nem adta be derekát a fenyegetéseknek és a terrornak.

Mi lesz a gyerekeinkkel??
Ki tud nekem erre megnyugtató választ adni és garanciát vállalni, hogy a gyermekeink jövője biztosított? Lesz munkájuk, lakásuk, ennivalójuk!?

Velünk mi lesz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!