Kallikratész terv

Így hívják azt a tervet aminek értelmében az egész közigazgatási rendszer meg fog változni. Hogyan? Hát csökkentve mindent.
Eddig Görögország régiókra (periferia), prefektúrákra (nomarhia), azokon belül pedig autonóm közigazgatási területekre (dhmos) volt osztva. Ezekből volt jó pár, pl. 57 prefektúra volt eddig (és nem 54 ahogyan a Wikipedia írja) és 19 területi régió, melyekből a Kalikratész most csinált 13 állami és 13 "airetes" perifériát. A 910 dhmosból és 124 községi közigazgatásból most lett 333-343 dhmos.

Ami Éviát érinti, április 28-n hivatalosan bemutatták az új közigazgatási térképünket.


Az új dhmos-ok különböző színekkel vannak jelölve és bennük látszanak a régi dhmos-ok, amiket felhappoltak. A mi dhmos-unk másik kettőt falt fel. Kíváncsi lennék mi lett azokkal akik a másik kettőben dolgoztak, a közigazgatási irodákban? Aki ismeri az Éviai helyzetet és tudja milyen szegény ez a sziget, tudja azt is, itt nincsenek munkahelyek, gyárak, irodák, az emberek többsége a közigazgatási irodákban dolgozott vagy a turizmusban, ami hattyúdalát énekli.... Meg lehet nézni a térképen hány dhmos van felszámolva és el lehet gondolkodni azon, mi lett az emberekkel?

Még pár elgondolkodtató szám, és az első hullám az árból:
egész Go területén:

* a közigazgatási tanácsadók száma 16.150-ről felére csökken
* 195 prefektus helyettesből lesz feleennyi területi képviselő-helyettes
* 1.496 megyei tanácsadóból lesz 703 területi tanácsadó
* 50.000 közigazgatási hivatalnokból lesz 25.000
* 6.000 közigazgatási jogi tanácsadóból lesz kevesebb mint 2.000
* 60.000 közigazgatási vezetői tanácsi tagból lesz 20.000

És ez még nem az IMF megszorítás..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!