Koncert, vacsora

Általában minden nyáron a magyarok meg vannak híva egy-két koncertre, a Cohilia szabadtéri színházba. Ez az idén is így volt, és a 12 eurós jegy helyett minden magyar ingyenesen vehetett részt a Giorgos Konstantinou zongorista és Vladimir Elsakov gitárművész által adott szólókoncerten. Elég sokan el is jöttek, ennek örültem, mert legtöbbször a meghívás süket fülekre talál:( A koncerten Handel, Enescu, Leo Brauer, Armik, Hose Vinas, Manuel Kano, Isaak Albeniz, Dmitri Kabalevski, Ivanov Kramskoi, Francisco Tarrega, Ivan Smirnov, Hose Feliciano darabjait lehetett hallani zongorán és gitáron, majd a koncertet egy együttes gitár és zongoraszóló zárta, Bartók Béla - Román táncaival. Nagyon örültem, hogy senki nem ment el a szünetben annak ellenére, hogy nagyon hideg nyári szellő fújdogált, a dolgot a hős családapák úgy oldották meg, hogy a kocsiból szünetben behozták a takarókat, törülközőket és ezekkel betakargatták a családot, valamint megfordított székekből amolyan várfalat emeltek mögéjük, a szél irányába:)Giorgos Konstantinou, Budapesten élő görög zongorista koncert közben. Sajnos a gépemet még mindig nem cseréltem le egy jobbra, így az éjszakai képek sok kívánnivalót hagynak maguk után.

Rá két napra, tulajdonképpen nem az én ötletem alapján, elmentünk egy pici kis eldugott faluba, melyet az 1921-s Kis Ázsiai népirtás után Görögországba telepedett görög menekültek alapítottak. A falu picuri, ráadásul be van bújva a hegyek közé, ide idegen be nem teszi a lábát, hacsak valaki el nem viszi őket kimondottan erre a helyre. A hely ahová járunk, Pantelisz kafeniója, amely nyári estéken amolyan kis vendéglőként működik. A menü nagyon egyszerű, sült rablóhús, flekken, kolbász, sült krumpli, saláta, sült paprika és innivalók. A végén kaptunk szénen sült kukoricát, ami a magyaroknak ugye egy kuriózum, mert mi csak főve ismerjük. A tulajdonosok nagyon keményen dolgozó, nagyon egyszerű emberek, akik ennek ellenére mindig feldobnak a mosolygós arcukkal, jókedvűkkel, mi nagyon szeretjük őket.Itt a gyerekek és a fiatalok próbálják a Jorgosz által mutatott lépéseket tanulni:) Ugyan a kafenió népe éppen focimeccset nézett, sikerült rávenni őket, hogy zenét tegyünk és egyet forogjunk:)


A magyarok itt már jóllakottan, figyelik a rögtönzött görög "discot":)).


Hát igen, egyeseknek a hűsítők is elégnek bizonyultak a széles jókedvhez (bocs, Józsi!):)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bonyodalmakról:
tegnap kellett érkezzen egy nagy Marosvásárhelyi csapat. Ők olyan forgalomba kerültek Szófiánál, Bulgáriában és utána Görögországban, hogy végül a csapat fele ért csak ide, elcsípve egy utolsó kompot Arkitsánál, a másik fele a másik oldalon éjszakázott az autókban és ma reggelre értek ide. A tegnap megérkezők éjjel 1-re lettek szálláson, és mivel nem tudtam aludni amíg be nem futnak, éjjel 2 fele feküdtem le.
A reggel 8-kor költöttek aranyos vendégeim:), mások, nem a tegnapiak. Jánosék mentek Skiathosra és mivel bizonyos dolgokban nem voltak biztosak, már hajóra kerülés után idecsörögtek:) János, felhívlak majd otthon egyszer reggel!!:)))))))))))))))
De minden jó, ha a vége jó, előre teljes gőzzel!:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!