Gyalogtúra Kotsikia-Vaszilika

Még az év 2008-ba fordulása előtt tettünk egy nagyon szép, 3 órás gyalogtúrát a szigetünk északi oldalának keleti partja mentén, Kotsikia öböltől kiindulva. Ez az az öböl, ahová a múltkor igyekeztünk, de egy öböllel előbb letérvén, soha nem értünk oda. Akkor 4 órás túrát tettünk, egy 5 órásba simán belefért volna a Frangkaki-Kotsikia útvonal. Most tehát folytattuk, ott ahol abbahagytuk, elmentünk Kotsikiára kocsival, majd gyalog a tengerrel párhuzamos földúton, elindultunk Vasilika partja felé. Nem volt szándékunkban addig elmenni, mert az is egy hosszabb túra. Összesen 3 órába telt a kirándulásunk, a végső pont MURTIAS öble volt, egy öböl, amit eddig még nem láttunk és ami kísértetiesen hasonlít Kotsikia öbléhez, de a kavics minősége, színe Agia Anna-ra is emlékeztet. Ez egy olyan öböl ,ami teljesen érintetlen, csak a szemét árasztja el :( , a víz kihozza a sok szemetet, aztán mivel ide nem tudnak eljönni a szemeteskocsikkal, mindent ott hagynak. Kíváncsi lennék nyáron, milyen a helyzet. Ahogy említettem, az öblöt csakis gyalogosan lehet elérni, jól kitaposott és széles földúton, amin nyáron valószínűleg kiskocsival is lehet járni, de most a téli sárban csak terepjáróval.

Kotsikiát elhagyva ennek a 3 sziklaszigetnek a látványában lehet először is gyönyörködni.Aztán jön a Karauli-nak nevezett hely. Hihetetlen sziklára építkeztek, tiszta Meteora érzés, és nincs villany idevezetve, vizet kútból nyernek. Mégis nagy, gyönyörű villák vannak itt, ahol pár éve csak a sasok fészkeltek.Az északi szél telibe kapja ezeket a házakat, és bizony ez néha kimondottan kemény dolog lehet..

Aztán hirtelen elénk tárul Murtias öble.A vad sziklás oldal bővelkedik mészkőben.
Ide még mindenképpen vissza szeretnénk térni tavasszal. Addig is elköszönünk a csodaszép helytől és visszafele indulunk..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!