Túra Fragkaki strandraEgy nagyon kellemes, nem nehéz túra, az Agali-Fragkaki strandokat összekötő aszfaltúton a séta. Most mondhatjátok: fúj, aszfaltút és túra? Igen ám de rögtön Agkali elhagyása után, egy roppant emelkedőt kell megmászni, ezenkívül, ez egy régi földút, amit pár éve aszfaltoztak le és tk. nincs semmi kocsiforgalom rajta, egyszerűen átszeli a dombokat, amik a két strandot egymástól elválasztják. Az út mentén rengeteg vadon nőtt rozmaringbokor (fenti kép) és óriásszemű olívafák. Ma igazán szép napunk volt, napon 20-22 fok, isteni idő megmozgatni téli rozsdára készülő tagjainkat..Az útról visszanézve Agkali felé, magunk előtt látjuk a Pili-i és Szarakiniko-i öblöt védő hegyeket.. E két helyről már volt szó a BLOG-ban, sok képpel. A legalacsonyabb sziklák szemben azok, ahol a gyönyörű Kria Vrisi-i sziklás képek készültek (itt keresd őket).


A tetőn átérve megjelenik előttünk hirtelen Ahladi falu, Fragkaki nevet viselő strandja.


Csodás öblök felett visz utunk..Fragkaki, teljes szépségében.
Igen, fürödtem a helyiek nagy csodálkozására. A kis boltos asszonykáját is kirikkantotta, hogy megnézze a bolondot, aki decemberben fürdik. Azt gondolták, idegenek vagyunk, aztán meglepődve hallották, hogy csak odaátról, a sziget másik oldaláról jöttünk:)
Égei tenger - víz hőmérséklet: 17 fok. Nem könnyű már bemenni annak, aki nem mindennap gyakorolja ezt. Én is napok óta nem fürödtem, nem volt könnyű. De utána egy negyed órát úsztam semmi hidegérzés nélkül, nagyon jólesett. A visszafele tartó 3 km-s gyaloglás pedig nem hagyott helyet a téli úszás után jelentkező hidegérzetnek. Egy kellemes, könnyű túra, melyet össze lehet kötni egyéb, parton űzhető sportokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!