Limnionas

A mai nap fárasztó volt. Főleg a tegnapi után, tegnap este 25-n voltunk görög zenés vacsorán együtt a Thimiosban. Erre ma sikerült apró álmaim egyikét valóra váltanom és elmentem közép-Évia egyik gyöngyszemét felfedezni magamnak, Limnionast. Hát megérte. Annyira szűz vidék amennyire ez még lehetséges Görögországban és ez így is marad egyelőre, különböző okokból kifolyólag. Nem könnyű oda eltalálni, a térképen jelzett utak nem azok, amiknek jelölve vannak. Nekünk sikerült és meglepődve láttuk, még nagyon sok vadkempingesnek is. Legalább 100 sátor volt a parton. Íme a képek melyek magukért beszélnek..azért besegítek nekik:)


A Pixaria több mint 1.400 magas. Mi kb. 1.200 m magasan kellett átszeljük. A fenti kép mutatja merre ereszkedtünk. Távolban a hasadékban van Limnionas.


Csak szép lassan csordogáltunk lefele..


A tehenek nem szoktak hozzá a nagy forgalomhoz, sőt... semilyen forgalomhoz. Télen itt a madár is alig jár.


A csodának sem akartak félreállni:)


Hihetetlen játékos a természet. Sajna itt nem látszik jól, de ez a hegyoldal olyan mintha egy óriás végigfésülte volna. Egymással tökéletesen párhuzamosan körkörös vonalak vannak az oldalába vájva. A szél? Viharok? UFO jelek? Ki tudja..


Limnionas öble, a csodálatosan kék vízével, homokos strandjával, komor, egyben vadregényes barlangjaival és a sok vadkempingezővel. Nagyrészük nem az útról érkezett, hanem motorcsónakokkal, yachtokkal melyek a part jobb oldalán parkolnak.


Ennél többet nem tud a kis gépem, rázummoltam a barlangra.


Ezért a képért külön fel kellett mennem más irányba. Ez Limnionas.


És ez mellette Niki öble. Valami hihetetlen szépség, olyan mint egy álom az egész, és érintetlen vidék, pár házas településeivel.


Hazafele megint átvitt utunk a csodálatosan gazdag és dús fenyőerdőn ott fent a magasban, ahol a sasok kísérték utunk.


Fél Athén innen épült fel. A hegyből folyamatosan bányászták és bányásszák a követ. Az egész hegy merő egy szikla amiben a fenti képen látható módon állnak a fenyők.
Évia, hihetetlen vagy! Csak úgy fél óra alatt a homokos strandról, ahol 38 fok van, az ember 1400 m magasban találja magát, dús fenyvesek között, 28 fokban, fenyőillatban. Csodálatos, csodálatos Évia, remélem még sokáig ilyen vad, zabolátlan szépség maradsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!