Kochili strand-Limni

A Limni kisvároshoz tartozó, attól 1 km-re lévő Kochili strand (jelentése kagyló) az egyik legjobb part észak Evián. Fehér és világos szürke színű, kavicsos partján, úgy a saját ernyővel rendelkezők, mint a beach bar kínálatára vágyók találnak helyet. A parton lévő beach bar nyugágyai és ernyői minimális fogyasztás ellenében, akár egész nap is igénybe vehetőek.

Ami a part konkrétabb tulajdonságait illeti, a Kochili az egyik legvédettebb strand, a nyári szezonban. A Meteorólogiai Intézet által normálisnak megítélt időjárási viszonyok mellett, délutánig általában teljesen szélmentes, este 6 körül kezd fújni egy helyi szellő, mely felborzolja a víz felszínét és amely 9 óra fele teljesen eláll. Személy szerint én itt soha nem találkoztam medúzákkal.
A partot kerek kavicsok borítják, melyekre akár le is lehet feküdni. A forró kavics miatt TISZTASÁG van, nem lehet például láb-gombát összeszedni, a homokkal ellentétben.
Közvetlen vízbejutáskor durva homokos, apró kavicsos alj fogad, így nem kell úszócipő és homokozni is lehet közvetlenül a víz mellett. Nagyon pozitívan érintheti a fürdőzőket, hogy itt nem telik meg mindenük homokkal, ha elkezd fújni a  szél.
A víz körülbelül 4-5 m után mélyül, mint majdnem mindenhol az Eviai öböl mentén. Majdnem soha nem hullámos, csemetéinkre nem leselkedik beszippantási veszély. Egy karúszóval nyugodtan eljátszhatnak a víz mentén, minimális felügyelet mellett.
Déli 12 és 2 között a legszebb a víz színe, zöldeskék, visszatükröződnek benne a környező pinea fenyőfák. Hihetetlenül gyönyörű, tiszta, és gazdag élővilággal rendelkezik.
Azt jó tudni, hogy a part a nyugati oldalon van, azonban az elhelyezkedése miatt innen nem lehet megcsodálni a napnyugtát, este 7 után árnyék lesz. Partról való napnyugta-leshez ajánlom a Limni-beli Kioski strandot, vagy a Rovies-i központi strandot.
Mik a negatív tulajdonságai a Kochilinek?
Van akinek a kavics.
Tanácsom: próbálják ki ezt is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!