Sarakiniko kirándulás

Szépen telik az idő, és észre sem vesszük...
A tél nagyon nyamvadt volt, erre persze teletömték az agyunkat a hivatalos, meg nem hivatalos, meg ön-kijelölt meteorológusok, hogy jaj de meleg és hosszú és száraz lesz a nyár. El is kezdődött februárban, kinyíltak az áprilisi virágaim, március végén lehetett simán fürödni, május közepén mikor én elkezdtem a fürdést júniusi hőmérséklete volt a víznek. Aztán megjött május utolsó két hete és június eleje. Ez már igazi nyár tulajdonképpen, de mi még nem éreztük. Ez most persze jó, mert ki a fene akar 40 fokban 3 hónapot izzadni, másrészt azonban, mivel túl jó a házunk szigetelése, és ugye 200 m magasan lakunk, mi még mindig pokrócokkal alszunk. Athénban persze más a helyzet, ott meg lehet sülni, ahogy a napocska kibújik, mert az aszfaltdzsungel ingyen fűtést biztosít.


Azért tegnap csodálatos helyen fürödtünk. Szigetbeli szervezett kirándulások tervezése közben be szeretném járni a madársemjárta helyeket is, de nem csak azért, hanem azért:), mert imádom a szűz, ember által alig taposott, kis, eldugott öblöket. Na tegnap egy ilyenben jártam, a neve: Szarakiniko, ez egy olyan hely ahová csak pár éve vezet aszfaltút. Régen a szaracén kalózok helye volt ez, hiszen teljesen megközelíthetetlen volt, még vízről is nehezen, rettentő sziklák hajolnak hirtelen be a vízbe, valami eszméletlenül, szívdobogtatóan szép a táj.Az a fehér ami lent látszik, hab, a tenger körüljár egy sziklacsonkot ami kiáll a vízből és eszméletlen habot produkál. Valami csodálatos ezt látni, hihetetlenül szép ez a sziget, nem lehet vele betelni.
De mivel enni is kell:), eldugott kis helyeken pici kis tavernákban lehet szuper jó árakon frissen kihalászott apró halat enni. Be is zabáltunk vacsorára két nagy tányérral. A halacska neve: atherina és nagyon pici, nem is szabadna halászni, de hát a nagy lehetőségek országában élünk, vagy mi a fene?:) Egy jó nagy adag 5 euró volt.Ehhez a kis öbölhöz egy negyed órás csúcs-meredek hegyi ösvény vezet le. És mivel itt még csak most kezdik ízlelgetni a civilizáció szót, fantasztikusan tiszta minden, valami hihetetlen.. A zöld és a kék annyira zöld és kék, hogy csak egy festő tudná elkapni ezeket a színárnyalatokat helyesen.. Az öbölben pont szemben van egy kis sziklasziget, ami elég nagy ahhoz, hogy az öblöt védje az északi szél ellen. A szigetre nem is lehet kimászni, annyira meredek sziklák veszik körül, de tele van kecskével!! Ezek a legjobb húsú kecskék, hogy már rontsam el a varázst:), amiket így kidobnak egy vad helyre és ott legeltetik őket..Ez Pili kikötője. Sajnos különböző okok miatt (-állj itt meg!, -most nem, majd visszafele, - de most állj meg, mert visszafele fáradtak leszünk meg este lesz!, - már meguntam a folytonos fényképezkedésedet!, - !%/=()) grrrrrrrrr!!) Pilit magát nem sikerült lencsevégre kapnom. De mivel ide nagyon hamar vissza szándékszom menni, majd ez is meglesz:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!