SZÁLLÁSFOGLALÁS


Mit tartalmaz pontosan az ár, melyet a vendég kifizet?

A vendég felé közvetített ár  a szállás bérlésének az összegét tartalmazza, a megadott periódusra.

1. Hogyan lehet foglalni?

az úgynevezett lekéréses módszerrel és csak email-en keresztül. A telefonszámomat és minden egyéb szükséges információt foglalás esetén küldöm meg a vendégnek.

Ha valamelyik szállással kapcsolatban érdeklődő emailt kapok,  akkor az illető szállást "lekérem" vagyis megkérdezem a szállásadót, hogy a szállás a kért periódusra szabad-e és milyen feltételekkel. Legtöbb esetben rögtön választ is kapok, de megtörténhet hogy az illető szállás már előfoglalásban van és akkor ki kell várnom a 48 órát, amíg a vendég, aki azt előfoglalta, konkrét választ ad. Ekkor Önöket is megkérem, velem együtt legyenek kis türelemmel. Ez utóbbi eset az augusztus 15 körüli időszakban fordul elő gyakran, ez Evián a szezon legsűrűbb periódusa.

2. A foglalás konkrét fázisai

* Egyeztetés a szállásadóval

Amint érdeklődés érkezik egy szállással kapcsolatban hozzám, azonnal egyeztetek a szállásadóval, megtudom tőle, hogy a vendég által megadott paraméterek szerint van-e szabad hely.

* Visszaigazolás

Ha minden rendben van, akkor visszaigazolom azt a vendégnek egy emailben. Ha a kért házban nincsen szabad hely, akkor másikat ajánlok azok közül, melyek megítélésem szerint legjobban megfelelnek a vendég által vázolt tulajdonságoknak.

* Foglalás

Ha a vendég kifejezi foglalási szándékát, csatolt Word dokumentumként átküldöm a VENDÉG ADATLAP-ot.

Az adatlap kitöltésével és emailben való visszaküldésével a vendég előfoglalásba helyezi a szállást. A tulajdonképpeni foglalás gyakorlatilag akkor lép érvénybe, amikor a szállásadó, vagy annak megbízottja számlájára érkezik az euróban fizetett előleg. 
A Vendég Adatlap kitöltése és az előleg átküldése azt bizonyítja, hogy az oldalon lévő Utazási Tájékoztatót (a foglalásról, szállásokról) a vendég elolvasta, tudomásul vette és elfogadta.

A hátralékot kérem lehetőség szerint a szállásra való megérkezés napján, vagy másnapján egyenlítsék ki a szállásadónál vagy annak megbízottjánál.

3. Hogyan tudják befizetni az előleget?

Az előleget többféleképpen lehet átutalni.

1. Banki átutalással

A VENDÉG ADATLAP-on feltüntetem az IBAN számát annak a helyi bankszámlának, ahová a szállásadó vagy annak megbízottja az előleget várja.

A magyar és görög bank által megszabott kezelési költségek a vendéget terhelik. Ha valamilyen okból kifolyólag ezen költségeket a megérkezett összegből a számlára való érkezés után vonják le, akkor ennek megfelelően alakul az összeg a vendég felé átküldött elismervényen (vagyis le lesz vonva az előleg összegéből). Az előleg számlára való érkezése után, az erről szóló elismervényt, a vendégnek beszkennelve emailen keresztül átküldöm.A banki átutalással küldött összegek körülbelül egy héten belül kerülnek görög számlára.

Ha a vendég rendelkezik deviza kártyával, akkor SEPA országokba on-line tud  utalni, pl. a Visa kártya is alkalmas erre. Így az összeg 3 nap alatt érkezik számlára.
A kezelési költség így kevesebb mint személyes befizetésnél, valamint az aznapi árfolyamon lesz átszámolva. 
A kezelési költség kb. 10%-os (10 euró 100 euró átutalására-2011-s infó).

FONTOS!
Kérem minden esetben az átutalási megbízáson, a MEGJEGYZÉS illetve KÖZLEMÉNY rovatban a nevük feltüntetését, hogy az esetleges ugyanolyan összegű előlegeket be tudjuk azonosítani!

2. ON-LINE fizetés a Pay Pal szolgáltatás igénybevételével

Elnézésüket kérem, de jelen pillanatban a 2018-s foglalásokra ez a fizetési mód nem elérhető.

A Pay-Pal-as fizetésről
A Pay Pal szolgáltatás ma már nagyon népszerű és gyors az interneten történő vásárlások esetében. Ehhez elegendő ha valakinek van VISA kártyája, vagy természetesen már meglévő Pay Pal kontója.
Pay Pal szolgáltatáson keresztül történő, 600 euró alatti fizetés esetében, a vendéget terhelő átutalási költség  kisebb mint a bankok esetében, pontosabban az átutalandó összeg 3,4%-a. 600 euró fölött a PayPal 3,4%-os átutalási költsége eléri a 20 eurós átutalási költséget, majd ahogy nő az összeg, úgy lesz nagyobb a 3,4% is. Tehát 600 euró fölött talán érdemesebb a lassúbb bankátutalást választani.
Az átutalási költség, valamint a bank kezelési költsége (3 euró) ebben az esetben is a vendéget terhelik, és azt a szállásadó levonja a kapott összegből. 

A fizetést az alábbi Pay Pal linken keresztül lehet megejteni. 


A  VENDÉG ADATLAP-on pontosan meg van adva minden esetben milyen emailcímre kell küldeni a paypal-os előleget.

3. WESTERN UNION

Egy gyors módszer a Western Union használata, ahol 30.000 FT-ig 3.100 ft a költség, és körülbelül ugyanazon az áron számolják az eurót mint a bankok. Az átutalás egy nap alatt lebonyolódik.

Az előleg kontóra való érkezése napján ki lesz állítva az előleg átvevéséről szóló elismervény, mely egyben a szállásfoglalási okmány a vendég részére. Az elismervény és a személyi igazolvány (vagy útlevél) elegendőek majd a szállás átvevéséhez.

4. Boríték

Ezt a módszert nem ajánlom, de meg kell jegyeznem, hogy teljesen egyszerű levélben is kaptam már meg hibátlanul előleget.

4. Mi a teendő átutalás után?

Amint az előleg átutalása és a kitöltött VENDÉG ADATLAP átküldése megtörtént, a szállás azonnal végleges foglalásba kerül, erről pedig a vendégnek egy igazoló emailt küldök.

A foglalás után is minden esetben a vendég rendelkezésére állok az utazásuk megszervezésére vonatkozó mindennemű információval és segítséggel! Még indulásuk előtt, időben, részletes utazási információt küldök mindenkinek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves olvasó!
A megjegyzésed ellenőrzés után kerül ki a lapra. Köszönöm az észrevételed!